1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İZKA Projeleri Aliağa’da Tanıtıldı
İZKA Projeleri Aliağa’da Tanıtıldı

İZKA Projeleri Aliağa’da Tanıtıldı

30 Aralık 2010 tarihinde açıklanan ve İzmir kamuoyundan proje teklifleri beklenen “Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik” ve “Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik” alanlarındaki iki mali destek programı aliağa’da tanıtıldı.

A+A-

30 Aralık 2010 tarihinde açıklanan ve İzmir kamuoyundan proje teklifleri beklenen “Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik” ve “Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik” alanlarındaki iki mali destek programı Aliağa’da tanıtıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde açıklanan ve İzmir kamuoyundan proje teklifleri beklenen “Kırsalda ekonomik çeşitlilik” ve “Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik” alanlarındaki iki mali destek programı Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılan toplantıyla Aliağa Kamuoyuna tanıtıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanları Halit Duran ve Fakı Ergül tarafından projelerle ilgili kapsamlı sunum yapılarak katılımcıların sorularına yanıt verildi. Toplantıya Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İZKA Kalkınma Kurulu üyesi Adnan Saka, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, tarım ve turizm alanlarında yatırım yapanlar ile bu alanlara ilgi duyanlar katıldı.

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik
İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Halit Duran, tarım ve kırsal kalkınmayla turizm ve çevre mali destek programları kapsamında proje üreticilerine 18 milyon liralık destek sağlayacaklarını kaydetti. Duran, “İzmir Kalkınma Ajansı 30 Aralık 2010 tarihi itibariyle “Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik” ile “Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik” alanlarında iki ayrı mali destek programını başlattı. Bu programlarla 18 Milyon TL’lik bir kaynak kullandırılacak. Bu tutarın 6 Milyon TL’si ‘Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik’, 12 Milyon TL’si ise ‘Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik’ Mali Destek Programları kapsamında kullandırılacak” dedi.

İzmirde Kayıtlı Ve Faal Kuruluşlar Başvurabilecek
İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Kırsalda ekonomik çeşitlilik” Mali Destek programına “Kâr amacı güden” ve “Kâr amacı gütmeyen” kuruluşların başvurabileceğini kaydeden İZKA Uzmanı Duran, “İzmir’de yasal olarak kayıtlı ve faal olan, 30 Aralık 2010 tarihi itibariyle üç ay önce kurulmuş KOBİ niteliğindeki, SGK prim ve Vergi borcu olmayan kar amacı güden kuruluşlar mali destek programlarına proje teklifi sunabilir. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar olan Muhtarlıklar, Belediyeler, Odalar, Eğitim kurumları, Kooperatifler de kırsalda ekonomik çeşitlilik Mali destek programına başvurabilir” dedi.

İzka Proje Maliyetlerinin Yüzde 50’sini Destekleyecek
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak hibe desteğin projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 50’sine kadar olabileceğini ifade eden Duran, “İZKA tarafından sağlanacak destek projenin toplam maliyetinin yüzde 10’undan az, yüzde 50’sinden fazla olmayacak. Bütçenin kalan tutarı eş finansman olarak proje sahibi ve ortakları tarafından karşılanmalıdır” dedi.



Son Başvuru 25 Mart, Saat 17.00
Program önceliğine giren ve süresi 12 ayı geçmeyen Projelerin, İzmir Kalkınma Ajansı’na 25 Mart 2011 Saat 17.00’ye kadar ulaştırılması gerektiğini belirten Kalkınma Ajansı Uzmanı Halit Duran, projelerin beş ayrı değerlendirme sürecinden geçirilerek Haziran sonuna doğru kazanan projelerin kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

Butik Otelcilik Geliştirilecek
İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Halit Duran, Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı hakkında da bilgi vererek, “Bu mali destek programı, Turizm alanında öncelik butik otelciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Sağlık turizminin geliştirilmesi ve sağlık turizmine yönelik jeotermal kaynak kullanımının yaygınlaştırılması ile kültür turizmine ve ekoturizme yönelik olanakların geliştirilmesini kapsıyor.” Dedi.

Adnan saka, “Proje hazırlamaktan çekinmeyin”
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyesi Adnan Saka, Kalkınma Ajansı’na her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, katılımcılara “proje yazın” çağrısında bulundu. Geçtiğimiz yıl Aliağa’dan Kalkınma Ajansı’na sunulan proje sayısının istenen düzeyde olmadığını vurgulayan Saka, “Proje hazırlamaktan ve kurula sunmaktan çekinmeyin. Herkesin bir konuda iyi bir fikri olabilir. Önemli olan bunu derli toplu bir proje olarak ortaya koymaktır. Bu konuda İzmir kalkınma Ajansı’nda uzman arkadaşlarımız her zaman yardıma hazırlar. Biz de Aliağa Ticaret Odası olarak oluşturacağımız bir birimle bu tür projelerde üyelerimize yardımcı olmak istiyoruz” dedi.



Proje Eğitimi 19 Ocak’ta Yapılacak
İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Halit Duran, 19 Ocak 2011 tarihinde 10.00- 17.00 Saatleri arasında Aliağa Ticaret Odası’nda Kalkınma ajansı Mali destek programlarına proje vermek isteyenlere yönelik Proje eğitimi gerçekleştirileceğini kaydetti.

Virahaber

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.