1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir fuarcılıkta rekora koşuyor
İzmir fuarcılıkta rekora koşuyor

İzmir fuarcılıkta rekora koşuyor

İzmir'in 2012 yılında 4 yeni fuarla toplam 25 fuara ev sahipliği yapacağı, sadece İZFAŞ tarafından düzenlenecek 14 fuarda, 10 bini yabancı, 2 milyon ziyaretçinin hedeflendiği belirtildi

A+A-

İzmir'in 2012 yılında 4 yeni fuarla toplam 25 fuara ev sahipliği yapacağı, sadece İZFAŞ tarafından düzenlenecek 14 fuarda, 10 bini yabancı, 2 milyon ziyaretçinin hedeflendiği belirtildi

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen yaptığı açıklamada, son yıllarda ihtisas fuarlarının geliştirilmesi amacıyla yürüttükleri proje kapsamında mermer ve gelinlikte büyük başarı elde ettiklerini, bu fuarlar sayesinde İzmir'in bu sektörlerde dünya çapında tanınan bir marka haline geldiğini ifade etti.

Bu fuarlarda elde edilen başarıların diğer sektörleri de harekete geçirdiğini, İZFAŞ'a değişik sektörlerden çok sayıda fuar düzenleme teklifi geldiğini kaydeden İşleyen, büyüme potansiyeli gördükleri ve kente katkı yapacağına inandıkları sektörlerde yeni fuarları devreye sokmaya başladıklarını söyledi.

İhtisas fuarlarını geliştirmeden önce Türkiye'nin önemli ihracat pazarlarında temsilcilikler açtıklarını, ülke bazında yaptıkları tanıtımları ve alım heyetlerinin büyük faydasını gördüklerini anlatan İşleyen, ''Fuar katılımcısı firmalar, stantlarına iş yapma potansiyeli bulunan ülkelerden çok sayıda alıcının geldiğini gördü. Bu, beraberinde iş bağlantılarını da getirdi. Mermer ve gelinlikte sektörlerle örnek çalışmalarımız oldu. Şu anda Türkiye'de bu sektörlerde faaliyet gösteren ve ihracat yapmak isteyen tüm firmalar, İzmir fuarının içinde yer almak zorunda olduğunu biliyor. Bu sistemi diğer sektörlere de yaymak üzere harekete geçtik. Bu yıl 11 fuar düzenleyeceğiz, gelecek yıl bu sayı 15'e çıkacak. Bu kapsamda gelecek yıldan itibaren 4 yeni fuara ev sahipliği yapacağız'' dedi.

4 YENİ FUAR
Gelecek yıl 1-4 Mart'ta Belediye Ekipmanları Fuarı ve Belediyecilik Sempozyumu, 27 Nisan-2 Mayıs arasında İzmir Boatshow Tekne Yat ve Denizcilik Fuarı, 10-13 Mayıs arasında Plastik ve Ambalaj fuarının düzenleneceğini kaydeden İşleyen, hazırlık çalışmaları devam eden başka bir fuarla birlikte İZFAŞ'ın organize ettiği fuar sayısının 15'e çıkacağını kaydetti.

İşleyen, şöyle konuştu:

''2009 yılında düzenlediğimiz 9 fuara 5 bin 367'si yabancı toplam 1 milyon 650 bin katılımcı geldi. 2010 yılında iki yılda bir düzenlenen fuarlar nedeniyle düzenlediğimiz fuar sayısı 8'e düşmesine rağmen, yabancı katılımcıda yüzde 17 artışla 6 bin 255'e, toplam ziyaretçide ise yüzde 13 artışla 1 milyon 700 bine ulaştık. Gelecek yıl 4 yeni fuarın sisteme girmesiyle bunun 2 milyon rakamına ulaşabileceğini düşünüyoruz. Yabancı katılımcı sayısının ise daha hızlı oranda artacağını düşünüyoruz. Son iki yılda özellikle Ortadoğu ülkelerinden katılımda önemli oranda artış var. Bunda vizelerin kalkmasının da etkisi var. Bu yıl Rusya ile de vizelerin kalkmasıyla bu ülkeye yönelik özel tanıtım programları yapacağız.

İzmir'in yeni iç ve dış hat uçuşlarıyla fuarcılıkta çok daha iddialı konuma geleceğini düşünüyoruz. Hedefimiz İzmir'i öncelikle Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Balkanlar coğrafyasında bölgesel merkez haline getirmek. İzmir'de fuarcılığın gelişimiyle turizm sektörü de hızla canlanıyor. Yeni otel inşaatları devam ediyor. Fuar alanı çevresindeki bir çok binanın restore edilerek otele dönüştürüldüğünü gözlemliyoruz. Fuarlar, önümüzdeki bir kaç yılda kentteki istihdama çok daha büyük katkı sağlayacak, buna inancımız tam.''

KONGRE TURİZMİ İÇİN DE TANITIM YAPACAK
Diğer fuar şirketlerinin düzenleyeceği fuarlarla birlikte İzmir'in 2012 yılında 25 fuara ev sahipliği yapacağını, mevcut hollerin yüzde 100'e yakın bir kapasiteyle kullanılacağını dile getiren İşleyen, İzmir'in artık Gaziemir'de kurulacak yeni fuar alanına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Yeni fuar alanı tamamlanmadan içini doldurmak için çalıştıklarını kaydeden İşleyen öte yandan mevcut alanın kongre merkezine dönüştürülecek olması nedeniyle de İZFAŞ olarak kongre turizmine yönelik tanıtım çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

İşleyen, plastik sektöründen gelen talep üzerine gelecek yıldan itibaren düzenlemeye başlayacakları Plastik ve Ambalaj fuarının sektöründe iddialı bir fuar olacağını, tüm holleri doldurmayı planladıklarını belirterek, bu fuarın çok yakın gelecekte mermer ve gelinlik fuarlarının elde ettiği başarıyı yakalayabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kazete

 

Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.