1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. İzmir'de Mavi Körfez” filosu işbaşında
İzmir'de  Mavi Körfez” filosu işbaşında

İzmir'de Mavi Körfez” filosu işbaşında

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez” filosu, her gün körfez temizliği yapıyor. Filodaki deniz süpürgeleriyle körfez yüzeyini temizleyen ekipler bu işi “Çevre 1” çöp toplama teknesi, karadan ise el kepçeleri yardımı ile yürütüyor.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez” filosu, her gün rutin olarak körfez temizliği yapıyor. Filodaki deniz süpürgesi gemileriyle körfez yüzeyini temizleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu işi “Çevre 1” çöp toplama teknesi, karadan ise el kepçeleri yardımı kara çöp toplama ekibi ile yürütüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez'de gerçekleştirdiği yüzey temizlik çalışmalarında sevindirici gelişmeler dikkat çekiyor. 2015 yılında 2250 ton olan toplanan çöp miktarı, 2016 yılında 1638 tona, 2017 yılında 1199 tona, 2018 yılında ise 641 tona geriledi.

Bu düşüşte, Büyükşehir Belediyesi’nin derelerde gerçekleştiği temizlik çalışmalarıyla birlikte İzmirliler’in duyarlılığı da etkili oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi’ndeki yüzeysel atıkları haftanın 7 günü, 2 deniz süpürgesi, bir adet tekne ve kara çöp toplama ekipleri ile temizliyor. Her yıl Körfez’den çıkan çöp miktarını raporlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın son verileri ise sevindirdi. Bir zamanlar adeta "çöp kovası" gibi kullanılan İzmir Körfezi’nden toplanan çöp miktarı, son dört yılda büyük oranda düştü. 2015 yılında Körfez’den toplanan yüzer çöp miktarı 2250 ton iken, 2018 yılında bu rakam 641 tona düştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu düşüşte Körfez çıkışlarına konulan bariyerler, derelerde yürütülen temizlik çalışmaları ve İzmirliler’in Körfez’i temiz tutma çabası olduğunu söyledi. 2015 yılında Körfez’den 2250 ton çöp toplanırken, 2016 yılında 1638 ton, 2017 yılında 1199 ton, 2018 yılında ise 641 ton çöp toplandı.

KÖRFEZ'iN TEMİZLİK FİLOSU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez” filosu, her gün rutin olarak körfez temizliği yapıyor. Yüksek teknolojiyle donatılmış "Mavi Körfez" filosundaki deniz süpürgesi gemileriyle körfez yüzeyini temizleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çok sığ alanlarda ve kıyıda bu işi “Çevre 1” çöp toplama teknesi, karadan ise el kepçeleri yardımı kara çöp toplama ekibi ile yürütüyor. Toplanan yüzer katı atıklar, çöp kamyonuna konveyör bant sistemi ile el değmeden transfer ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfez temizleme filosunda 3 Su Ürünleri Mühendisi, 1 Kimya Mühendisi, 1 Kimya Teknikeri, 2 Kaptan, 3 Çarkçıbaşı, 4 Usta Gemici, 2 Şoför, ve 16 kara çöp toplama personeli görev yapıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 9990 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.