1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmit Körfezi kızıla boyandı
İzmit Körfezi kızıla boyandı

İzmit Körfezi kızıla boyandı

İzmit Körfezi, kirlilikten kaynaklandığı bilinen 'Alg' adı verilen tek hücreli canlılardaki aşırı artış nedeniyle kızıl renge büründü.

A+A-

Yıllardır sanayi ve evsel atıkların dökülmesi sonucu yoğun kirliliğin yaşandığı İzmit Körfezi'nde alınan önlemler ve deniz uçağı ile yapılan kontroller sayesinde geçmişe göre iyileşme görüldü. Ancak zaman zaman kirlilikten kaynaklanan 'alg patlaması' deniz suyu rengini de değiştiriyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren de bu olay tekrarlandı. Körfezin İzmit sahili, Marina, Derince, Körfez ilçeleri sahillerinde aşırı miktarda oluşan alg patlaması nedeniyle denizin kıyı bölgelerinden açıklara doğru deniz suyu kızıla dönüştü.


Yaklaşık 40 yıldır Körfez'de balıkçılık yaptığını söyleyen Mehmet Kıyar, denizin her yıl renk değiştirdiğini söyledi. Sıcak havalarda zaman zaman Körfez'in kızıl renge büründüğünü söyleyen Kıyar, "İzmit Körfezi kıyılarında her yıl birkaç defa 'alg' adı verilen ve tek hücreli canlılardaki artış nedeniyle renk değiştiriyor. Bu olayı bilmeyen ve Körfez'in rengini gören bazı vatandaşlarımız paniğe kapılabiliyorlar. Bir süre sonra Körfez'deki kızıllık ortadan kaybolarak deniz eski rengine bürünecektir" diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1033 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.