1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. ATAKÖY MARİNA - ATAKÖY MARİNA KAHVALTI

  4. Mahkeme, Ataköy projelerine durdurdu
Mahkeme, Ataköy projelerine durdurdu

Mahkeme, Ataköy projelerine durdurdu

Bakırköy Ataköy Sahilindeki 160, 174 ve 182 parsellerinde devam eden projelere İstanbul 9. İdare Mahkemesi durdurdu.

A+A-

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin Ataköy sahilindeki inşaatların durdurulmasına ilişkin İstanbul 9.İdare Mahkemesi’nde açtığı ruhsat iptali davasında, Mahkeme; “Olayın özelliği ve davanın durumunu da dikkate alarak, dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idareden savunma ve ara kararı cevabı alınıncaya ve yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmenin durdurulmasına” oybirliğiyle karar verdi.

Mahkeme ayrıca 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20.maddesi uyarınca, Bakırköy Belediyesi’nden (davalı idare), Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan dava konusu ruhsatlara ilişkin tüm bilgi ve belgelerle birlikte ilgili parsellerdeki tarihi yapı ve tescilli ağaç bilgilerinin de 30 günlük süre içinde mahkemeye sunulmasına hükmetti.

9.İdare Mahkemesi’nin kararı 160, 174 ve 182 parsellerdeki Yalı Ataköy, Blumar ve Bosphorus olarak bilinen projeleri kapsıyor. Üç projenin toplam inşaat alanı 456.510 metrekareydi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.