1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Japonya ve Trabzon balıkçılık için harekete geçti
Japonya ve Trabzon balıkçılık için harekete geçti

Japonya ve Trabzon balıkçılık için harekete geçti

Japonya’nın Hakkaido kentinden Trabzon’a gelen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Hokkaido Genel Direktörü Matsushıma Masaaki ve beraberindeki heyet Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Trabzon Valisi Abdil

A+A-

 Türkiye ve Japonya ile ilişkilerimiz çok eski tarihlere dayandığını belirten Trabzon Valisi A. Celil Öz  “Japonya ile son yıllarda çok üst düzeyde ticaret, kültür, sanat, spor ve özellikle altyapı anlamında ciddi işbirlikleri ve  ortak projelerimiz bulunuyor. Türkiye’de çalışan ve Japonya’dan gelen uzmanlarımız var. Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA tarafından baktığımız zaman Japonya ve Türkiye ilişkilerinin 50 yılı bulan bir işbirliği  süreci var. Bu işbirliğinin içerisinde tarım, kırsal kalkınma, ekonomik kalkınma,farklı alanlarla birlikte  Türkiye açısından  1999 depremlerinden sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi anlamında çok ciddi karşılıklı işbirliği ve tecrübe paylaşımı olduğunu görüyoruz.  Türkiye’de özellikle Afet Ve Acil Durum Yönetimi alanında kurumsal yapının oluşması, eğitim ve altyapının güçlendirilmesi konusunda Japonya ile ciddi bir işbirliği çalışması  oldu. Gerek   Afet ve Acil Durumu Yönetimi ile  diğer yönetim anlamındaki tecrübe paylaşımı gerekse kırsal kalkınma,tarım, sanayi ve turizm alanlarındaki kalkınma konusundaki  işbirliklerine verilen destek ve karşılıklı önem önümüzdeki süreçte çalışmalar daha da derinleştirecektir. Özellikle  kalkınma ajanslarımız ve çeşitli bakanlıklarımızla işbirlikleri var. İç İşleri Bakanlığımız ile bu konudaki farklı alanlardaki işbirlikleri için JICA yetkililerine  teşekkür ediyor ve projenin başarılı geçmesini diliyorum”  dedi. 

İç İşleri Bakanlığı’ndaki kamu yöneticilerinin Japonya’daki stajına yönelik çalışmalarda bulunmak için Türkiye’ ye geldiklerini belirten JICA Hokkaido Genel Direktörü Matsushıma Masaaki “Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler çok yakın ve güzel bir şekilde devam etmektedir. JICA  ve DOKA arasında bu zamana kadar çeşitli projeler yürütülmekle beraber balık yetiştiriciliğine yönelik yapılan  projelerde çok büyük desteklerinizi gördük. İç İşleri Bakanlığı’ndaki kamu yöneticilerinin staj programı vesilesiyle Trabzon vilayeti ve bu bölge ile aramızdaki ilişkileri çok daha fazla  güçlendirmeyi istiyoruz. Bu yıl başlayacak ve iki yıl sürecek staj programı için müzakerelerimiz  sürmektedir. İç İşleri Bakanlığı ile gerçekleştirilecek projelerimizde ilişkilerimizi daha derinleştirerek çok daha iyiye götüreceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

ViraHaber.com

  

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.