1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mersin'den Yemen’e 7 milyon dolarlık yardım gemisi
Mersin'den Yemen’e 7 milyon dolarlık yardım gemisi

Mersin'den Yemen’e 7 milyon dolarlık yardım gemisi

Yemen’e 7 milyon dolarlık yardım taşıyan `Şefkat Gemisi` Mersin`den yola çıktı.

A+A-

Türkiye’den Yemen için hazırlanan 7 milyon dolarlık yardım taşıyan 'Şefkat Gemisi', Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da katılımıyla Mersin'de düzenlenen törenin ardından yola çıktı.

Gıda ve tıbbi malzemeden oluşan 5 bin 400 ton insani yardım malzemesi taşıyan Şefkat Gemisi için Mersin Limanı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, Ak Parti Mersin Milletvekili Bülent Tezcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve görevliler katıldı.

"Türkiye yalnız bırakılmamalı"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, yardımların Başbakanlık AFAD Koordinasyonunda Kızılay, Beşir Derneği, Deniz Feneri, Dosteli Yardımlaşma Vakfı, Hayrat Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Yeryüzü Doktorları desteği ile gönderildiğini söyledi. Geminin Aden kentine gideceğini ifade eden Akdoğan, "Bu Aden'e yapılan ilk insani yardımdır. Bir gemi dolusu insanı yardımın oraya gitmesi açısından bu bir ilktir. İnşallah uluslararası toplumun dikkatini çekmiş, gündem oluşturmuş ve yaraların sarılmasına katkı sunuş oluruz. Kimileri insanlık görevi, mültecileri almak gerek diyor. Biz bu kadar insana ev sahipliği yapıyoruz. Vicdanlı olmak sadece Türkiye'nin üzerine mi borçtur? Herkes insani krizlerde herkes elini taşın altına koymalıdır. Türkiye yalnız bırakılmamalıdır. Uluslararası dayanışma şart" diye konuştu.

7 milyon dolarlık yardım

Yardım gemisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hazırlandığını belirten Akdoğan, şunları söyledi: "Yemen’de 7 bin insan hayatını kaybetti. 20 bine yakın insan yaralandı, 1,5 milyon civarında insan evini terk etmek zorunda kaldı. Yemen'de insanlık dramı yaşanıyor. Kimsenin umurunda değil. Ne zaman gündeme gelecek, orada yitip giden hayatlar ne zaman birilerinin umurunda olacak? Şefkat Gemisi'ni Aden'e yolcu edeceğiz. 6 bin tona yakın gıda ve ihtiyaç malzemesi ile ilaç var. Değeri 7 milyon dolar civarında. Yemen dost ve kardeş bir ülkedir."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.