1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kabataş İskeleleri bu gece deniz ulaşımına kapatılıyor
Kabataş İskeleleri bu gece deniz ulaşımına kapatılıyor

Kabataş İskeleleri bu gece deniz ulaşımına kapatılıyor

Kabataş'taki vapur iskeleleri bu gece 24.00’dan itibaren deniz trafiğine kapatılacak. Çalışma nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu gece saat 24.00’den itibaren Kabataşdaki deniz iskelelerini trafiğe kapatıyor. İBB  Kabataş vapur iskelesiyle ilgili bir açıklama yaptı İBB’nin açıklaması şöyle; Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek bir transfer merkezi yapılacak, trafik yer altına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak.

Çalışma nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapatılacak. Tramvay ve Füniküler sistemleri bir süre daha çalışmaya devam edecek.

Vatandaşların Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları artırılacak.

Bu süre boyunca, Şehir Hatları AŞ Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz Hattı seferleri Kabataş İskelesi yerine Şehir Hatları'nın kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden, İDO AŞ Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Kabataş İskelesi yerine İDO’nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden, Dentur Avrasya Kooperatifi'ne bağlı işletmecilerin Kabataş-Üsküdar seferleri Kabataş İskelesi yerine Dentur Avrasya'nın kullandığı Beşiktaş İskelesi'nden, BUDO AŞ Kabataş-Bursa seferleri, gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü (Katip Çelebi) iskelesinden yapılacak.

'Denizi doldurmayın'

Bu arada CHP, 'Martı Projesi' için araştırma komisyonu istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın mimar arkadaşı Hakan Kıran'ın tasarladığı ‘Martı’ projesiyle Kabataş'a deniz doldurularak dev bir transfer merkezi yapılacak. Kabataş’ta şehir hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi bulunduğu alan kaldırılacak.

‘CHP’den araştırma komisyonu için teklif’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesiyle, “İstanbul ilini yakından ilgilendiren ve kamuoyuna “Martı Projesi” olarak yansıyan projenin, İstanbul ve ülkemiz üzerinde yaratacağı demografik-ekolojik etkilerinin araştırılması, çevre felaketi iddiaları ve hükümete yakın firmalara büyük rantlar sağlanacağı iddialarının araştırılması amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması” istendi.

'Martı projesi teknik olarak çok vahim'

CHP Milletvekili Yarkadaş’ın Meclis Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde şöyle denildi:

• Kabataş deprem bölgesi sınırları içindedir. Bu proje sıvılaşma riski taşıyan zemin üzerine inşa edilecektir. Olası bir depremde deniz dolgusu oturacak ve çökecektir. Kıyı ve Deniz Yapılarında Deprem Teknik Yönetmeliği’nde deprem riski yüksek olan bölgelerde, dolgu tipi rıhtım ve ağırlık tipi deniz yapılarının yapılmaması belirtilmektedir.

• Kabataş konumu gereği Boğaz’da tarihi kıyı çizgisinin parçasıdır. Martı şeklinde mimari açıdan nitelik taşımayan, yapay ve beton bu proje Kabataş’ın tarihi dokusuna zarar verecektir.

• Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığının imar planına esas görüş ve önerileri ile gerekli izinler alınmadığı ifade edilmektedir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.