1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kadınlar ‘Şiddete karşı yelken açıyor’
Kadınlar ‘Şiddete karşı yelken açıyor’

Kadınlar ‘Şiddete karşı yelken açıyor’

Yelken tutkunları 2017 yılında 332 kadının şiddet görmesi, 409 kadının öldürülmesi, kadınların cinsiyet ayrımcılığına uğramaları, ihlal edilen kadın hakları konularına dikkat çekmek için 8 Mart'ta 'Yelkenler fora' diyecek.

A+A-

“Şiddete Karşı Yelken Açıyoruz” sloganı ile kadınların seslerini duyurmayı amaçlayan International Women Sailing Week (Kadınlar Günü Kupası) 8-15 Mart, yarışlar ise 7-8 Mart 2018 tarihleri arasında Göcek’te, bu yıl ilk kez düzenlenecek.

Yelken tutkunları bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde katılacakları yarışla anlamlı bir projeye de destek vermiş olacaklar. Proje, 2017 yılında 332 kadının şiddet görmesi, 409 kadının öldürülmesi, kadınların cinsiyet ayrımcılığına uğramaları, ihlal edilen kadın hakları konularına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Maviye gönül verenlerin kadınlara daha güzel bir gelecek sunmak için katılacağı yarışlarda tüm teknelerde mutlaka bir kadın olması şartı aranacak.

Kadınlar Günü Kupası’nda Fethiye Körfezi ve Göcek’in yavaş yavaş ılıklaşan ilkbahar günlerinde, 2 gün sürecek yarışlara 25 tekne ve 200’ü aşkın yelkencinin katılımı hedefleniyor. Ulusal ve uluslararası kadın-erkek tüm yelken ustalarını, rekabeti yüksek şamandıra yarışları ve bölgenin coğrafya zenginliğinin başarıyla kullanıldığı coğrafi rotalarında heyecanlı anlar bekliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 9170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.