1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağıthane'ye deniz geliyor !
Kağıthane'ye deniz geliyor !

Kağıthane'ye deniz geliyor !

“Denizi getireceğiz” sözü İstanbul’da gerçek oluyor.

A+A-

İstanbul Boğazı'nın suyu İSKİ'nin hayata geçirmekte olduğu proje ile yer altından geçerek Haliç'e akıtılacak ve bölgeye adeta deniz gelecek.

Vaatler İstanbul’da gerçekleşiyor
Bir zamanların unutulmaz vaadi olan "denizi getireceğiz" sözü İstanbul'da gerçek oluyor. Ayazağa, Maslak, Kağıthane, Seyrantepe ve Talatpaşa bölgelerine deniz geliyor..

Boğazın suyu şehrin altından Ayazağa'ya ulaşacak
İSKİ'nin hayata geçirdiği proje ile İstanbul Boğazı'nın temiz ve bol oksijenli suyu Sarıyer Çayırbaşı Mevki'nden alınacak ve yer altına inşa edilen 2.2 m çapında ve 4990 m'lik uzunluğundaki dev tünelle şehrin altından geçerek Ayazağa'ya ulaştırılacak. Ayazağa'da yer yüzüne çıkacak olan İstanbul Boğazı'nın suyu burada 23 m terfi ettirilerek Kağıthane Deresi'ne verilecek ve İstanbul Boğazı'nın suyu Kağıthane'de, Kağıthane Deresi'nde akmaya başlayacak.

Kağıthane Deresi ile yaklaşık 10 km yolculuk yapacak olan İstanbul Boğazı'nın suyu Sütlüce Mevki'inde Haliç ile buluşacak.

2011 Yılının sonunda tamamlanacak
Projenin hayata geçmesiyle Kağıthane Deresi'nde ve Haliç'te sürekli su sirkülasyonu sağlanacak ve temiz Boğaz Suyu'nun Haliç'e ulaşmasıyla bir zamanlar kötü koksusu ve görüntüsüyle yanına dahi yaklaşılamayan ama bugün bir çok balık türünün yaşadığı, kültürel ve spor etkinliklerini yapıldığı Haliç daha temiz ve daha hareketli su sirkülasyonuna kavuşacak.

Projenin 2011 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Haber3
 

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.