1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kambur balinaların sayısı hızla artıyor
Kambur balinaların sayısı hızla artıyor

Kambur balinaların sayısı hızla artıyor

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin (NOAA) kambur balinaları nesli tükenmekte olan türler listesinden çıkarabileceği belirtildi.

A+A-

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, Kuzey Pasifik Okyanusunda sayısı düzenli olarak artan kambur balinalar hakkında çalışma başlattı. Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin (NOAA) kambur balinaları nesli tükenmekte olan türler listesinden çıkarabileceği bildirildi.

Havaili bir grup balıkçının nisan ayında kambur balinaların nesli tükenmekte olan türler listesinden çıkarılması gerektiğine dair bir dilekçe vermesinden sonra NOAA'nın balıkçılık birimi, konu hakkında çalışma başlattı. Kuruluş, öncelikle Kuzey Pasifik'teki balina popülasyonunu diğer balina gruplarından ayırt etmeye çalışacak. Uluslararası toplumun balina ticaretini 50 yıl önce yasaklamasından bu yana kambur balina nüfusunun düzenli olarak artış kaydettiği belirtiliyor.

Oluklu balinalar familyasından olan kambur balinalar ortalama 15 metre uzunluğa ve 40 ton kadar ağırlığa ulaşabiliyor. Kambur balinalar, özellikle Pasifik Okyanusu, Atlas Okyanusu ve Kuzey Buz Denizi'nde yaşamlarını sürdürüyor.

Kuzey Pasifik Okyanusu'nda yaşayan kambur balina sayısı 1960'ların ortalarında ancak 1.400'ü bulurken bu sayının günümüzde 21 bini geçtiği ifade ediliyor. NOAA, en son 2008 yılında yeryüzünden yok olan Karayip Keşiş Fokunu tükenmekte olan türler listesinden çıkarmıştı.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.