1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rekortmen tekneye fuarda yoğun ilgi
Rekortmen tekneye fuarda yoğun ilgi

Rekortmen tekneye fuarda yoğun ilgi

82'nci İzmir Enternasyonel Fuarı'nda sergilenen 3100 beygirlik sürat teknesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tekne İtalya'dan İzmir'e 27 saate ve saatte 150 km/s gelerek uzunyol-açık deniz dünya rekorunu kırmıştı.

A+A-

82'nci İzmir Enternasyonel Fuarı'nda sergilenen 3100 beygirlik sürat teknesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Mapar sponsorloğunda kurulan standa getirilen sürat teknesi, fuar ziyaretçilerinin beğenisini topluyor. Standa gelenler teknenin fotoğraflarını çekiyor. Sürat teknesinde kullanılan motor ve pervane de vatandaşlar tarafından dikkatle inceleniyor.

Sürat teknesinin sahibi, yıllardır İtalyada yaşayan, ünlü otomobil ve motor fabrikalarına danışmanlık yapan makine mühendisi Ali Canko, "Bu tekne ile 2010 yılında İtalya'dan İzmir'e 27 saate ve saatte 150 km/s gelerek uzunyol-açık deniz dünya rekorunu kırdık. Şimdi ise teknemizi iki tane 1550 beygir gücünde motor ve yeni ekipmanlarla yeniden dizayn ettik. Teknemizi daha yeni bitirdik, denizde denemeden buraya getirerek, fuarda görücüye çıkardık. Bu tekne ile yeni bir dünya rekoru kırmak istiyoruz. Denizde yapacağımız denemelerden sonra belirleyeceğimiz tarihte yeni dünya rekorunu kırmak için çalışacağız. Fuardaki ilgiden de çok memnun kaldım" dedi.

rekortmen.jpg

rekortmen3.jpg

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.