1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kanada’dan Çin’e temiz hava
Kanada’dan Çin’e temiz hava

Kanada’dan Çin’e temiz hava

Hava kirliliği yüzyılımızın en büyük sorunlarından olmaya devam ederken bu sıkıntıyla en çok mücadele etmek zorunda olan ülkelerden biri Çin. Bunun için Kanada’nın önerdiği çözüm ise biraz şaşkınlık verici.

A+A-

 Kanada’da bulunan Vitality Air adlı bir şirket Rocky Dağları’ndan alınan temiz havayı şişeleyerek Çinli müşterilerine satmaya başladı.

Şişelenmiş hava satma fikri başta bir şaka olarak ortaya çıktı, fakat daha sonra sadece 4 gün içinde 500 şişe satınca şirketin kurucuları bunu tamamen bir ticarete dönüştürmeye karar verdi. Bu durumun muhtemel sebebi ise Çin’in yükselen hava kirliliği tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış olması.

“Araştır, hayal kur, keşfet, nefes al” sloganıyla iki yıl önce Kanada’nın Edmonton şehrinde kurulan Vitality Air, sadece 2 ay önce Çin’de temiz hava satmaya başladı. Halihazırda 4 bin şişe temiz hava Çin’e gönderildi. Banff Ulusal Parkı’ndan alınan dağ havasının 7.7 litrelik bir şişesi 100 yuan, yani 93 TL civarında satılıyor. Absürd olan ise Çin’de bir şişe sudan 50 kat daha pahalı olması.

Kurucular, bir paket dolusu havayı eBay’den 2.9 TL’lik fiyatla satmayı başardıktan sonra bu fikrin gerçekten piyasası olabileceğinin farkına vardılar. Sonrasında ikinci pakete 490 TL’lik teklif gelmesi ile daha da şaşırdılar.

Her şişe üstünde sabitlenmiş bir solunum maskesi ile geliyor ve firma 150’nin üstünde soluk alıp verme garantisi veriyor. Bir habere göre, Vitality Air’in hiçbir şekilde bir hastalığı tedavi etmediği veya önlemediği söylenmesine karşın, National Post gazetesinde şişedeki havanın sınav hazırlığında, istirahat ve idmanlarda solunuma destek olduğu belirtiliyor.

Fikir tamamiyle gülünç gelse bile şimdiye kadar hiç bir müşteri üründen şikayet etmemiş. Havayı soluduktan sonra karnındaki bebeğinin tekmelemesini hissettiğini -ki bu akıllara plasebo etkisini getiriyor- söyleyen bir müşteri bile var.

Bu fikir bize gülünç gelebilir, fakat firmanın internet sitesinde “Bir zamanlar insanlar şişede su fikrini de gülünç bulmuştu” açıklaması yer alıyor.

ViraHaber

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.