1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Kanal İstanbul'un rotası değişiyor
Kanal İstanbul'un rotası değişiyor

Kanal İstanbul'un rotası değişiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi güzergahının yeniden ele alınacağını ifade etti.

A+A-

Bakan Binali Yıldırım, uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucu sit bölgeleri konusunda tereddütler doğduğunu, bu nedenle Kanal İstanbul güzergahının yeniden ele alınacağını kaydetti.

Bakan Yıldırım “Kanal İstanbul Projesi bizim çılgın projemiz, büyük bir proje, dolayısıyla bu projeye mecburen hız vermemiz gerekiyor. Son zamanlarda projede hiçbir aksaklık yaşanmaması için hazırlıklarımızı çok titiz yapıyoruz. Bir kere kanal güzergahındaki jeolojik yapılar var. Doğal sitler, tarihi sit alanları, yer altı su kaynakları, meraları dikkate aldığımızda, uzmanların yaptığı çalışmalarda sit bölgeleri için bazı tereddütleri oluştu. Bu yüzden de güzergah konusunu yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu. Ben vatandaşlarımızın bu konuda çok aceleci davranmasını istemiyorum, bir hayal kırıklığı yaşamasınlar. ‘Şuraya kanal yapılacak, buraya hücum edelim’ falan diye düşünmesinler. Sonra bizi suçlamasınlar, bizim henüz ilan ettiğimiz bir güzergah yok. Bir takım güzergahlar havada uçuşuyor. Ne zaman ki ben çıkar derim, ‘güzergahımız budur’, bağlayıcı olan bizim için o güzergahtır” ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4459 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.