1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaptan Ferit Biren aramızdan ayrıldı
Kaptan Ferit Biren aramızdan ayrıldı

Kaptan Ferit Biren aramızdan ayrıldı

Denizcilik tarihimizde oldukça önemli bir isim olan Kaptan Ferit Biren dün gece saat 23.50 ‘de hayata gözlerini yumdu.

A+A-

Kaptan Ferit Biren dün gece saat 23.50 ‘de hayata gözlerini yumdu.  Kaptan Ferit Biren’in cenazesi 12 Aralık Perşembe günü Zincirlikuyu Cami’nde öğle namazını mütaakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Kaptan Ferit Biren babasının askeri doktor olarak görevli bulunduğu Diyarbakır’da 1930 yılında doğdu İlk ve Orta Okulu bitirdikten sonra Babası Dr Adnan Biren’in Deniz Kuvvetlerinde görevli olması çocukluğunun babasının görev yaptığı Hamidiye Kruvazörü ve Yavuz Zırhlısı’nda geçmesi ve Halasının oğlu Cezmi Biren’nin de Deniz Harp Okulunda okuması Deniz Lisesi’ne gitmek istemiş fakat o zaman II. Dünya Savaşı yılları Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu Mersin’de olması nedeniyle babasının bu isteğine karşı çıkması sonucunda Kabataş Lisesi’ne gitmek mecburiyetinde kalmış ve fen bölümü, Fransızca kısmından 1947 yılında mezun olmuştur.

Lise yıllarında çok çalışkan bir öğrenci olan Kaptan Ferit Biren liseyi bitirince herkesin gönlünde olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) girer ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO)’nden 1951 yılında mezun oldu. Biren aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO)’nun da kurucuları arasında yer alıyordu.

Vira Haber olarak merhum Kaptan Ferit Biren’e Allah’tan rahmet, başta ailesi, denizcilik camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Vira Haber

Bu haber toplam 5594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.