1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Karaburun balık çiftliğinin yapımı onaylandı
Karaburun balık çiftliğinin yapımı onaylandı

Karaburun balık çiftliğinin yapımı onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üç ilçeye yayılan RES projesine ve Karaburun’da yapılacak balık çiftliği projesine onay verdi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki önemli projeye ÇED onayı verdi. İzmir’in yarımada Bölgesi’nde üç ilçeye yayılan Rüzgar Elektrik Santrali (RES) projesi ve Karaburun’da yapılacak balık çiftliğine onay verdi.

Bakanlık, Karaburun’da daha önce yaptığı balık çiftliği yatırımlarıyla bilinen Yaşar Holding şirketlerinden Çamlı Besicilik'in projesine onay verdi. Şirket böylece Karaburun’da toplam 5 milyon 176 bin TL’ye yılda 2 bin 950 ton balık üretimi gerçekleştirecek.  Küçükbahçe’nin Kuzey bölümünde yapılacak çiftlikte Çipura ve Levrek yetiştirilecek.

Üç ilçeyi kapsayan RES

Bakanlığın onay listesinde yer alan Yander Elektrik Şirketi tarafından Kemalpaşa, Bayırdır, Torbalı arasına yapılması planlanan 22 türbinden oluşan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali yer aldı. ÇED sürecinin sonlandırılmasıyla birlikte 22 türbin,  iki ilçe sınırlarının birleştiği Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mahallesi, Karlık Tepe, Akçam Tepe Mevkii’nde kurulacak.

Şirkette kimler var?

Süreç sırasında bölge halkı tarafından karşı kampanya yürütülen projenin sahibi bu alanda yaptığı çalışmalar ile tanınan Bomonti Elektrik AŞ… Evita Tekstil, Beggon Sarl, Qmaziy gibi markalarla tekstil alanında, Mefe İnşaat Şirketi ile inşaat alanında yatırımlar yapan grubun sahibi ise Bayram Kınay olarak görünüyor. İstanbul merkezli olan şirketin rüzgar enerji santralleri dışında hidroelektrik santrali (HES) projesi de bulunuyor. Bayram Kınay dışında şirkette Ali İrfan İmik, Emine Kınay, Oktay Tanju Sel ve Mustafa Nami Korkmaz da bulunuyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6632 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.