1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Amerika, en büyük insansız deniz aracı testine başladı
Amerika, en büyük insansız deniz aracı testine başladı

Amerika, en büyük insansız deniz aracı testine başladı

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından üretilen mürettebatsız ve 10 bin deniz mili gidebilen ‘Deniz Avcısı’ ilk kez denenmeye başlandı.

A+A-

Pentagon'un araştırma kolu İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından 40.2 metre uzunluğunda üretilen "Sea Hunter" (Deniz Avcısı) adlı geminin, herhangi bir mürettebat olmadan binlerce mil gidebilecek özelliğe sahip olduğu belirtildi. 

Denemede saatte 30 deniz mili hızla (48 km) ulaşan geminin, 120 milyon dolarlık bir geliştirme projesinin ardından, 20 milyon dolar civarında bir maliyeti olabileceği bildirildi.

Operasyon maliyetlerinin düşürülmesi açısından önemli olduğu belirtileninsansız geminin, silahlandırılmasının düşünülmediği belirtilirken, uzaktan kumandalı sürüşünün olmayacağı bunun yerine yazılım yardımıyla, geminin güvenli bir şekilde komutlarla gideceği yere varmasının hedeflendiği kaydedildi.

Trafikteki diğer gemileri tespit edebilmek için gelişmiş optik sistemle donatılan insansız geminin, üretildiği yer olan Portland'ın Oregon kenti kıyısından, Kaliforniya'nın San Diego kıyısına gittiği ifade edildi.

Askeri yetkililer, yeni insansız geminin sadece ordunun deniz operasyonları için değil, ticari gemi taşımacılığı açısından da devrim niteliğinde olduğunu, denemelerin başarıyla tamamlanması durumunda ülkeler arasında ticari amaçlı insansız kargo gemilerinin kullanılabileceğini kaydetti. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 9856 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.