1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Karaçelik imzalı 'Kelebekler' ABD'den ödülle döndü
Karaçelik imzalı 'Kelebekler' ABD'den ödülle döndü

Karaçelik imzalı 'Kelebekler' ABD'den ödülle döndü

Denizcilik sektörünün tanınmış isimlerinden Levent Karaçelik'in oğlu ünlü yönetmen Tolga Karaçelik imzalı "Kelebekler" filmi ABD'de 'Dünya Sineması Büyük Jüri' ödülüne layık görüldü.

A+A-

Denizcilik sektörünün tanınmış isimlerinden Marvel Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik'in yönetmen oğlu Tolga Karaçelik’in “Kelebekler”i 18-28 Ocak tarihleri arasında ABD’nin Utah eyaletinde gerçekleşen Sundance Film Festivali “dünya sineması” klasmanında jüri karşısına çıktı. "Kelebekler” Sundance Film Festivali 2018’de 'Dünya Sineması Büyük Jüri' ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan Sundance kapsamında Prospector Theater’da tam katılımla gerçekleşen gösterimin ardından "Kelebekler"in seyircisi, filmi ayakta alkışladı.

Böylece 3 yıl önce Sarmaşık'la Sundance'te bulunan Karaçelik'in festivale giden ikinci projesi de başarıyı yakalamış oldu. Yönetmen Tolga Karaçelik’in yanı sıra filmin oyuncularından Tuğçe Altuğ, yapımcı Diloy Gülün ile müzik süpervizörü ve bestecisi Ahmet Kenan Bilgiç’in de katıldığı gösterimin ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde kimi seyirciler, "Kelebekler"in festivalde şimdiye kadar izledikleri en iyi film olduğunu belirtti.

Patlayan tavuklar, işsiz bir astronot ve inanç krizi geçiren bir imam, yönetmen Karaçelik'in üçüncü filmi “Kelebekler”de beliren elementlerden birkaçı.

Komedi ve dramayı karıştırarak tüm türlerle oynadığını, filmi zor şartlarda çektiğini söyleyen yönetmen, ödül töreninde yaptığı konuşmada filmi 18 günde çektiğini belirtti. 2015'te Sundance'a katıldığı "Sarmaşık"ı da 19 günde çektiğini hatırlatan Karaçelik, yapımcısına teşekkür eşliğinde, "umarım bir dahaki fim için altı hafta süremiz olur" diye şaka yaptı.

"Kelebekler"Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen Sundance Film Festivali'nde aynı zamanda "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde yarışıyor.

"Kelebekler"in konusu, birbirini çok az tanıyan üç kardeşin hikayesi üzerine kurulu. Bu üç kardeş, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmek zorunda kalıyorlar. Filmin kadrosunda Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncular rol alıyor. Merakla beklenen "Kelebekler"in Mart 2018’de yerli salonlarda seyirci ile buluşması bekleniyor.

KÜLTÜR BAKANLIĞI DESTEK VERMEMİŞTİ

Bu arada Tolga Karaçelik’in yeni filmi Kelebekler’e Kültür Bakanlığı tarafından destek verilmemiş; Karaçelik, alınan bu kararı sosyal medya hesabından “Kültür Bakanlığı yeni filmim Kelebekler’i desteğe layık bulmamış” diyerek duyurmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5274 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.