1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karadeniz’de dere yatağına artık boru konulmayacak
Karadeniz’de dere yatağına artık boru konulmayacak

Karadeniz’de dere yatağına artık boru konulmayacak

Doğu Karadeniz Havza Yönetim Heyetinin toplantısında taşkınlıkların önlenmesi için önemli bir karar alındı. Alınan karara göre bundan sonra Doğu Karadeniz Havzası'nda hiçbir dere yatağına büz (boru) konulamayacak.

A+A-

Konulmuş büzler değiştirilecek

Doğu Karadeniz'inde yaşanan sel ve taşkınlıkları önlemek için rapor hazırlayan Devlet Su İşleri (DSİ) Trabzon 22'nci Bölge Müdürlüğü yetkililerince yapılan yazılı açıklamada,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, 5 ilin valiliklerin yanı sıra ilgili paydaş kurumların katıldığı toplantıda, taşkın olaylarının önlenmesi adına önemli bir karara imza atıldı.  rüsubat hareketiyle tıkanıp, sel ve heyelanların oluşmasına neden olan beton büz uygulamasına ilişkin, oy birliğiyle yasak getirildi açıklandı. Oy birliğiyle alınan karara göre; bundan sonra Doğu Karadeniz Havzası'nda, hiçbir dere yatağına büz konulamayacağı vurgulandı. Açıklamada, konulmuş olan büzlerin de zaman içerisinde en az 2,5 x 2,5 metre boyutlarındaki menfezlerle değiştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun, "Doğu Karadeniz'de taşkın zararlarının azaltılması adına önemli bir adım atılmıştır." ifadesi yer aldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 3951 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.