1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karantina'ya iskele yapılacak
Karantina'ya iskele yapılacak

Karantina'ya iskele yapılacak

Yolcu gemisi filosunu yenilemek amacıyla çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de iç körfezde yeni yolcu iskeleleri oluşturmayı hedefledi.

A+A-

 Hatay semtindeki Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları nedeniyle İnönü caddesini araç trafiğine kapatan ve alternatif yollardan ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk iskeleyi Karantina'ya kurmayı karar verdi. Ege Ordu Komutanlığı Konutu'nun karşısında olması planlanan iskele ilk etapta, İnönü caddesindeki trafik düzeni normale dönene kadar hizmet verecek. Proje için Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'ne başvuran Büyükşehir Belediyesi, gereken izin alındıktan sonra çalışmalara başlayacak.

İzin Alınacak
Körfezdeki iskele ve vapur sayılarını artırarak, deniz ulaşımını geliştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın Karantina bölgesine iskele kurmak için harekete geçti. Geçtiğimiz hafta Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'ne (DLH) ait tarama gemileri Karantina'da temizlik ve derinleştirme çalışmaları yaptı. Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nden izin bekleyen Büyükşehir Belediyesi'nin, Ege Ordu Komutanlığı Konutu'nun karşısındaki alana ilk etapta bir vapur yanaşma yeri yapacağı belirtildi. Daha sonraki süreçte ise yanaşma yerinin, alınacak yeni gemilere göre verimliliği artıracak şekilde yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Stratejik planda yazılmıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri metro çalışmaları nedeniyle İnönü caddesinin araç trafiğine kapatıldığını ulaşımın ise oluşturulan alternatif yollardan sağlanmaya çalışıldığına dikkat çekti. Yetkililer, okulların açılması ile birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunun artacağını bu nedenle yolcu yoğunluğunun bir kısmını deniz ulaşımına kaydırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na geçici bir iskele kurmayı planladıklarını belirtti. Karantina'da iskele yapılmasının stratejik planda yer aldığını hatırlatan yetkililer, "Buraya metro çalışmaları bitene kadar bir yanaşma yeri yapılacak. Bu özellikle okulların açılmasıyla artan trafik sıkışıklığını önleyecek. Denizcilik Müsteşarlığı'ndan izin gelir gelmez çalışmalara başlanacak. Daha sonra, körfeze alınacak yeni gemilerle beraber burası yeniden yapılandırılacak ve yapılacak projeyle son derece modern bir iskeleye dönüştürülecek" dedi.

Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.