1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 19 Türk 3 aydır korsanların elinde
19 Türk 3 aydır korsanların elinde

19 Türk 3 aydır korsanların elinde

İsrail'den gübre alıp Tayland'a giderken 3 ay önce Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Malta bandıralı gemide bulunan 19 Türk mürettebatın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

A+A-

İsrail'den gübre alıp Tayland'a giderken 3 ay önce Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Malta bandıralı gemide bulunan 19 Türk mürettebatın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Geminin 3. Kaptanı Osman Küçüknalbant'ın eşi Ayşegül Küçüknalbant, ''Frigia'' adlı geminin 23 Martta Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırıldığını hatırlattı.

Eşinden yaklaşık 3 aydır haber alamadığını ifade eden Küçüknalbant, şöyle konuştu:

''19'u Türk toplam 21 mürettebatı bulunan gemi Somali'ye götürülmüş. Şirket yetkilileri 3 aydır 'merak edilecek bir şey yok, sağlık durumları iyi' diyorlar. Yetkililer süreç devam ediyor diyorlar, ama bizim için süreç artık çok zor. Sabretmemiz çok zor. Yiyecekleri ve yakıtları bitti. Bizim için şu anda her şey meçhul. Süreç çok uzadı. Benzer durumdaki gemiler daha erken kurtarılmıştı. Şirket ile de temas kuramıyoruz. İlk aldığımız tepki hiç hoş değildi. Şirketin avukatıyla zaman zaman görüşüyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Bizi arayan soran yok. Süreç ne durumda bilmiyoruz. İlgisizlik beni korkutuyor. Her geçen gün endişemiz artıyor. Gerçekten çok korkuyorum. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Kızım ve ben gece, gündüz haber bekliyoruz. Çaresiz, hiçbir şey yapmadan oturmak bizi çok üzüyor. Ülkemizin bir şey yapmasını bekliyorum.''

Küçüknalbant, 19 Türk vatandaşının 3 aydır korsanların ellerinde olduğuna işaret ederek, ''Savunmasız insanların kendi hallerine bırakılması bizi endişelendiriyor, üzüyor. Elimizde net bir bilgi yok. Eşimle hiç görüşemedim. Son olarak gemi İsrail'deyken internetten görüntülü görüşme yaptık. Eşimin korkusu yoktu. 7 gün sonra Tayland'da görüşmek üzere konuşmaya son vermiştik. Geminin kaçırıldığını televizyondan öğrendim. Gemi personelinden iki kişi yakınıyla telefonla görüşmüş. Şirket yetkilileri (Bazı şeyler var size asla anlatamayız) diyorlar. Bu olayda (Kırmızı çizgiler var) diyorlar. Burada 19'u Türk 21 insanın hayatı söz konusu. Hangi kırmızı çizgi insan hayatından önemli olabilir. Korsanların ne istediklerini asla söylemiyorlar. Ne istendi, ne verilmiyor hiçbir bilgimiz yok'' dedi.

''Babamı çok özledim''
Osman Küçüknalbant'ın kızı İlayda Küçüknalbant da (14), babasının sağ salim geleceğine inandığını ifade ederek, ''Sadece süreç çok uzadı. Annem de, ben de çok üzülüyoruz. Artık alıştım gibi. Babam hiç kaçırılmamış gibi geliyor, ama sonra annem birden ağlamaya başlıyor. Babamın bir an önce kurtarılmasını istiyorum. Babalar Günü'nde yanımda değildi. Mezuniyet törenimde ve Seviye Belirleme Sınavı'nda yanımda olacağını söylemişti, ama gelemedi. Babamı çok özledim'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.