1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yalova Yat Limanı törenle hizmete açıldı
Yalova Yat Limanı törenle hizmete açıldı

Yalova Yat Limanı törenle hizmete açıldı

Başbakan Erdoğan, yat kapasitesinin Türkiye genelinde 15 bine ulaştığını ifade etti.

A+A-


10 milyon dolarlık bedelle tamamlanan Yalova Yat Limanı'nın 243'ü denizde, 97'si karada olmak üzere 340 yat kapasiteli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, yat kapasitesinin Türkiye genelinde 15 bine ulaştığını ifade etti.

10 milyon dolarlık bedelle tamamlanan Yalova Yat Limanı'nın 243'ü denizde, 97'si karada olmak üzere 340 yat kapasiteli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, yat kapasitesinin Türkiye genelinde 15 bine ulaştığını ifade etti.

Erdoğan, "Türkiye bu sektörde dikkatleri üzerinde toplayan bir konuma yükseldi. Şu anda yat kapasitemiz Türkiye genelinde 15 bine ulaştı. İnşaatı bitenler hizmetler ile ihalesi devam edenler tamamlandığında, Türkiye'nin toplam yat kapasitesi 25 bin adede ulaşacak. Bu noktada hedefimiz 50 binlik kapasiteye ulaşmak. Şu anda yat turizminde 3,5 milyar dolar gelir elde eden ülkemiz, bunu önce 8 milyar dolara, cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü olan 2023'te ise 10 milyon dolara çıkaracak" diyerek, yat limanının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Atılan her adımın Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Yalova terminal binasını 2008 yılında yenilemeye aldık. Burada 12 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Terminal binamız 2 bin 500 metrekareden oluşuyor. Asfaltı, parkları, altyapı çalışmalarıyla Yalova'ya yakışan bir eseri tamamladık. Bu güzel eserin bütün Marmara'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Kızılay'ın bölge deposunu da açıyoruz. Bu depo, her zaman afetlere müdahale etmeye hazır bulunacak. Çınarcık Hükümet Konağı da 1 milyon liraya mal oldu. Bunun yanı sıra de Altınova Müftülüğü binasını da hizmete açtık. KÖYDES çerçevesinde 19 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Yalova'da yolu, suyu olmayan köy yok. Yalova ulaşım ve alt yapı, eğitim, sağlık, adalet, emniyet noktasında Marmara Bölgesi'nin en dikkat çeken illerinden biri haline geldi. İzmit-Yalova yolu neredeyse tamamlanmak üzere. Yalova farklı bir noktaya ulaştı. Yalova daha da canlandı. Bir tarafta Gemlik Körfezi'ni, diğer tarafta Marmara Denizi'ni seyrederek yaylalara ulaşmak mümkün hale geldi" diyerek, Yalova'nın bir turizm ve yatırım şehrine dönüştüğünü anlattı.

Yüreğini ortaya koymayanların milletle bütünleşemeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Bu iş aşk, sevda işidir. Yürek işidir. Yüreğinizi ortaya koymazsanız, milletle bütünleşemez, aynı frekansı tutturamazsınız. Birlik olacak, sinerji oluşturacaksınız. Moralleri yüksek tutacaksınız. Türkiye'nin hızlı bir şekilde kalkındığını göreceksiniz. Bizim bugün yaptığımız budur" dedi.

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.