1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Meksika Körfezin'de fırtına alarmı
Meksika Körfezin'de fırtına alarmı

Meksika Körfezin'de fırtına alarmı

Meksika Körfezi'ndeki çevre kirliliğiyle mücadele eden gemilerin bir kısmı bölgeye yaklaşan tropikal fırtına nedeniyle BP ve Amerikalı yetkililerce tahliye edilmeye başlandı.

A+A-

Amerikan Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu anda Bahamalar üzerindeki basınç sisteminin yarın akşam tropikal fırtınaya dönüşmesinin beklendiği ve petrolün kirlettiği alanın bulunduğu Florida bölgesinin bir bölümünü tehdit edeceği belirtildi.

Gemilerin bölgeden tahliye edilmesiyle kirliliği tamamen sona erdirecek çalışmalarda da önemli gecikme olacak.

Bu arada, Amerikan yönetiminin kirlilikle mücadele operasyonunun sorumlusu Thad Allen, kuyudan fışkıran ham petrolün geçici olarak durdurulmasını sağlayan ve geçen hafta yerleştirilen kapak sisteminin fırtına sırasında yerinde kalabileceğini ve böylece kirliliğin artmasının engellenebileceğini söyledi.

BP yetkilileri de son bir haftadır denize petrol sızmadığını, Meksika Körfezi üzerinden uçulduğunda değişikliğin açık bir şekilde görülebildiğini belirtti.

BP'nin işletme direktörü Doug Suttles, ''Deniz yüzeyindeki petrolün önemli bölümü toplandı veya tabiat ananın yardımıyla doğal bir şekilde dağıldı'' dedi.

Amerikalı yetkililer, bu gelişme üzerine Meksika Körfezi'nde çevre felaketinin başladığı Nisan sonunda balık avına kapattıkları bölgenin üçte birini avlanmaya yeniden açtı.

AA

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.