1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardak'ta gergin bekleyiş sürüyor
Kardak'ta gergin bekleyiş sürüyor

Kardak'ta gergin bekleyiş sürüyor

Çipras'ın Kardak kayalıklarını ziyaret edeceği yönündeki haberler üzerine bölgede savaş gemileri ve sahil güvenlik ekipleri konuşlandı. Bölgede Türk ve Yunan botlarının birbirlerine yarım mil arayla karşılıklı bekleyişi sürüyor.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Kardak kayalıklarına geçeceği yönündeki haberlerden sonra bölgede önlem alan Türk güvenlik güçlerinin bekleyişi sürüyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, geçen cumartesi günü, Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına geleceği haberleri Yunan basınında yer aldı. Türk sahil güvenlik ekipleri ile savaş gemileri bölgede önlem aldı. Çipras, kayalıklara gelmezken, 1 Türk sahil güvenlik botu bölgede bekleyişe başladı.

 Bu sabah, kayalıklara yanaşmak isteyen Yunan savaş gemisi ile sahil güvenlik botuna, bu Türk sahil güvenlik botu engel oldu. Türk askerleri, 10 metre yakından seyrettiği kayalıklara Yunan askerlerini yanaştırmadı. Bölgede Türk ve Yunan botlarının birbirlerine yarım mil arayla ve karşılıklı bekleyişi sürüyor.

kardak.jpeg

kardak1-001.jpeg

kardak2-002.jpeg

kardak3-001.jpeg

kardak4.jpeg

kardak5.jpeg

kardak6.jpeg

kardak7.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 3751 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.