1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Karışıklıklar Türkiye'ye yaradı
Karışıklıklar Türkiye'ye yaradı

Karışıklıklar Türkiye'ye yaradı

Mısır, Tunus ve Cezayir gibi ülkelerdeki olayların Türk turizminde kısa süreli artışlar sağlayabileceği bildirildi.

A+A-

Mısır, Tunus ve Cezayir gibi ülkelerdeki olayların Türk turizminde kısa süreli artışlar sağlayabileceği bildirildi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Osman Ayık, Mısır, Tunus, Cezayir gibi Afrika ülkelerindeki olayların Türk turizmine hem olumlu ve hem de olumsuz katkıları olacağını belirtti.

FİYAT İSTİKRARI BOZULABİLİR
Bu ülkelerdeki olayların Türk turizmine Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kısa süreli artışlar sağlayabileceğini kaydeden Ayık, ''Ancak bu ülkeler, tekrar pazara döndüklerinde eski müşterilerini yeniden kazanmak için pazardaki fiyat istikrarını bozabilir. Bu ülkeler kaybettikleri müşterilerini kazanmak için fiyat kırabilir. O zaman bizim de fiyat istikrarımız bozulur'' dedi.

Antalya bölgesindeki turistik tesislerin 2011 yılı beklentilerinin zaten çok yüksek olduğunu dile getiren Ayık, Mısır, Tunus ve Cezayir gibi ülkelerde olayların olmaması halinde de Türkiye genelinde bu artışın beklendiğini, özellikle başta Almanya olmak üzere, İngiltere, İskandinav ülkeleri ve diğer Avrupa ülkelerinde önemli artışların olacağının öngörüldüğünü ifade etti.

TURİZM ADINA İYİ BİR YIL
Ayık, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde devam eden bir ivme bulunduğunu hatırlatarak, bu turizm sezonunda genel anlamda iyi bir yıl beklediklerini, bu olayların da artı yapabileceğini ancak ileride bu ülkelerin fiyatı bir silah gibi kullanabileceklerini kaydetti.

31 MİLYON TURİST BEKLENİYOR
Osman Ayık, turizmcilerin yoluna devam edeceğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim var olan hizmet standardımız var. Bu hizmet kalitemizden ödün vermeden sezonu tamamlamak istiyoruz. Olaylardan kaçıp gelen, Türkiye tecrübesi olmayan misafirleri de geldiklerinde tecrübelerimizle kazanmış oluruz. Bu yıl Türkiye'ye hiç gelmeyenler de gelecektir. Bu bizim için avantaj olabilir. Bunu iyi değerlendirmek lazım. 2011 yılında Türkiye 31 milyon, Antalya genelinde ise 11 milyon civarında turist bekleniyor. Genelde geçen yıla oranla yüzde 10 büyüme olur.''

MISIR'DA YÜZDE 80 DÜŞÜŞ
Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Rafi Rafioğlu da, Mısır'daki olaylar nedeniyle Mısır turizminde yüzde 80'lere ulaşan düşüş yaşandığına dikkati çekti.

Rafioğlu, şunları kaydetti:

''Mısır'a giden bu turistler, tatil için ya başka ülkelere gidiyor ya da tatilini erteliyor. Bizler de turistleri gitmek istedikleri ülkelere yönlendiriyoruz, bir kısmını da Türkiye'ye yönlendiriyoruz. Türkiye'ye turistlerin bakışı çok olumlu. Başta Mısır olmak üzere diğer ülkelerdeki olaylar, Türkiye'ye bu yıl 500 bine yakın turist artışı sağlayabilir. Özellikle Avrupa ve Rusya pazarının tercihi Türkiye'den yana. Buralardan gelen turistler özellikle Antalya ve Ege bölgesini tercih ediyorlar. Ruslar Kemer'e, Almanlar Belek ve Side'ye gidiyor. Ancak bu yıl Almanlar da tekrar Kemer'e dönüş yapacak.''

Ensonhaber

Bu haber toplam 832 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.