1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Şanlıurfa'da su sporları şenliği düzenlendi
Şanlıurfa'da su sporları şenliği düzenlendi

Şanlıurfa'da su sporları şenliği düzenlendi

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, ''Denizcilik Bayramı ve 3. Su Sporları Şenliği'' etkinliği düzenlendi.

A+A-

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, ''Denizcilik Bayramı ve 3. Su Sporları Şenliği'' etkinliği düzenlendi.
Birecik Barajında su tutulmaya başlanmasının ardından eski yerleşim biriminin büyük oranda su altında kaldığı Halfeti'de, su sporlarının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında düzenlenen şenlik, ilçedeki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin ardından başladı.

Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser ve Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'in katıldığı şenlik çerçevesinde, ilk önce bir kısmı sular altında kalan Merkez Camisi'nde, resim ve bölgede üretilen el sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Taşkeser, etkinlik kapsamındaki yarışların öncesinde yaptığı konuşmada, müsteşarlık olarak, deniz turizmini geliştirmek için bazı projeler hazırladıklarını belirtti.

Bir süredir bu projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Taşkeser, ''Bütün iç sularımızda, özellikle Fırat havzasında bir başlangıç oldu. Su sporları alanında çok güzel çalışmalarımız var. Kaymakamlığımız ve Valiliğimizle koordineli bir şekilde çalışarak, güzel Halfetimizin turizm alanında gelişmesi için çalışıyoruz'' dedi.

Kaymakam İsmail Çiçek de Halfeti'nin Türkiye'nin ''Saklı cenneti'' olduğunu ifade etti. İlçenin Güneydoğu'da bir sahil kenti konumunda olduğunu, Bodrum ve Marmaris ile kıyaslanabileceğini anlatan Çiçek, Halfeti'nin bu alanda daha da gelişmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından ''Zıpkınla balık avı, gençler kano, yıldızlar yüzme, öğretmenler arası kano ve gençler yüzme'' kupaları yarışmalarıyla, su sporları gösterileri gerçekleştirildi. Yarışmaların ardından dereceye girenlere protokol üyelerin tarafından madalya ve kupaları verildi.

Sabah

 

Bu haber toplam 894 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.