1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kaş betona teslim olmadı!
Kaş betona teslim olmadı!

Kaş betona teslim olmadı!

Türkiye'nin önemli deniz koruma alanlarından birine ev sahipliği yapan Kaş'ı yapılaşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakacak yeni Çevre Düzeni Planı'nın yürütmesi durduruldu.

A+A-

Bölgede yaşayan 31 kişinin açtığı ve WWF-Türkiye'nin de müdahil olduğu davada, Antalya 4. İdare Mahkemesi 16 Ağustos 2016 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kararı yorumlayan WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, "10 yılı aşkın bir süredir bölgede çalışıyoruz. Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi, Türkiye ve Akdeniz için örnek bir turizm alanı. Yöre halkını işin içine katan, sürdürülebilir bir turizm modeli burada daha da geliştirilebilir. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını bir fırsat kabul etmeli ve doğa dostu bir turizm seçeneklerinde ısrar etmeliyiz" dedi. Tolga Baştak, süreç boyunca desteğini esirgemeyen, imza kampanyasına katılan WWF-Türkiye dostlarına da teşekkür etti.

Kaş-Kekova projesini yürüten WWF-Türkiye ekibinden, Doğa Koruma Sorumlusu Yaprak Arda ise kararın sadece geçimini sürdürülebilir turizmden sağlayanlar için değil, bölgede yaşayan, orfoz, iribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta) ve Likya orkidesi gibi tehdit altındaki türler için de sevindirici olduğuna dikkat çekti.

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.