1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus gemileri Karadeniz ve Hazar Denizi’nde
Rus gemileri Karadeniz ve Hazar Denizi’nde

Rus gemileri Karadeniz ve Hazar Denizi’nde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği ani denetim emri doğrultusunda, Rusya’nın Karadeniz Filosu’ndan 15, Hazar Filosu’ndan 10 gemi tatbikatlar için denize indirildi.

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Başkomutan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği savaşa hazırlık durumuna yönelik ani denetim talimatının ardından Karadeniz ve Hazar filolarından 25 gemi denize indi.

Gemiler arasında Admiral Grigoroviç, Samum, Miraj, Kasimov, Aleksandrovets, Nikolay Filçenkov, Azov, Saratov, Yamal gibi gemilerin yer aldığı belirtildi. Öte yandan Karadeniz ve Hazar filolarından 4 bin asker ve 300 askeri teçhizatın tatbikatlara katıldığı gelen bilgiler arasında.

Güney Askeri Birimi'nden 8 bin asker

Bakanlıktan yapılan açıklamada Rusya’nın Güney Askeri Birimi’nden 8 bin asker ve 2 bin askeri aracın, Güney Osetya askeri üssünden de bin asker ve 200 askeri teçhizatın tatbikatlarda yer alacağı bilgisi verildi. Ayrıca Batı Askeri Birimi Sözcüsü Aleksandr Gordeyev, 80 asker ve 5 askeri teçhizatla terörle mücadele tatbikatı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada ani denetim ilan edilmesinin amacının, ordunun güvenliğe yönelik tehditlerin artması durumunda ülkenin çıkarlarını korumaya hazır hale getirilmesi ve güney-batı yönünden gelebilecek tehlikelere karşı ne kadar hızlı tepki verebileceğinin değerlendirilmesi olduğunu, tatbikatların 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirtmişti.

Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.