1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kaş için çevreciler yine dava açıyor
Kaş için çevreciler yine dava açıyor

Kaş için çevreciler yine dava açıyor

Kaş İmar Planı’na karşı 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açmaya hazırlandıklarını belirtti.

A+A-

Antalya’nın Kaş İlçesi’nin doğallığını bozacağı gerekçesiyle Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 1/25 binlik imar planının yeni hali de yargıya taşındı. Kaş’ta açtıkları davaların sayısının giderek çoğaldığını belirten Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, kent merkezine uzaklığı nedeniyle bugüne kadar el değmemiş güzelliğiyle korunan bölgede büyüyen imar ve yapılaşma baskısını önlemeye çalıştıklarını söyledi.

KAŞ PLANINA 3’ÜNCÜ DAVA

Kaş bölgesi 1/25 binlik Nazım İmar Planı’yla ilgili 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen avukat Tuncay Koç, “Daha önce Kaş’ın 25 binlik çevre düzeni planının kararlarına iki ayrı dava açmıştık. Bunlardan birini kazanmıştık, diğeri Danıştay’da hala bekliyor. Yeni hazırlanan plan da önceki davalarda iptal edilen planların bir benzeri. Kaş nüfus projeksiyonu çok yüksek olarak belirtilmiş. Farklı olarak Kaş otoyol projesini yasal hale getirmek amacıyla bu plana işlemişler. Yine imar baskısı yaratan bu plana ilişkin iptal istemiyle davamızı açtık” diye bilgi verdi.

YARIMADADA İMAR BASKISI

Kaş’ın 3’üncü derece sit alanı olan Çukurbağ Yarımadası’na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılaşma izni verildiğini ifade eden Koç, şöyle konuştu:

“Yarımadanın sit alanı olan üst kotları için verilen yapılaşma iznine de dava açacağız. Antalya’nın en bakir alanlarından biri olan Kaş’a büyük bir imar ve yapılaşma baskısı var. Bunun bir an önce sonlandırılması lazım. Yoksa kitlesel turizme açılacak ve sürdürülebilir turizm kavramı Kaş’ta da kalmayacak.”

YENİDEN KEŞİF YAPILACAK

Patara’da sit derecesinin düşürülmesine karşı açtıkları davayla ilgili son durumu da aktaran Tuncay Koç, “Davada ilk bilirkişi raporu lehimize geldi. Fakat Fırnaz Koyu’nda bulunan mülk sahipleri, davaya Bakanlık yanında müdahil oldular ve bilirkişi raporuna itiraz ettiler. Mağdur olduklarını ve bölgenin imara açılması gerektiğini belirten mülk sahiplerinin isteği üzerine mahkeme yeniden bir keşif kararı aldı. Şu anda yeni keşif gününü bekliyoruz. Lara Kruvaziyer Planı davasında ret kararı da yeni geldi. Bu kararı Danıştay’a 15 gün içinde temyiz edeceğiz. Belediyenin hazırladığı projeyi mahkeme olumlu gördü. Üst mahkemenin bu kararı bozacağına inanıyoruz” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4363 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.