1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. ABD'den Venezuela'ya yaptırım kararı
ABD'den Venezuela'ya yaptırım kararı

ABD'den Venezuela'ya yaptırım kararı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya  (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı aldı.

A+A-

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Beyaz Saray Ulusal  Güvenlik Danışmanı John Bolton ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, söz konusu  yaptırım kararını açıkladı.

Bolton, Maduro'nun kendileri nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığını  ve "geçici devlet başkanı" olarak Juan Guaido'yu tanıdıklarını belirtti.

Mnuchin de Maduro'nun yönetsel meşruiyetini tanımadıklarına vurgu  yaparak, bu kapsamda Venezuela PDVSA'yı yaptırım listesine aldıklarını ifade  etti.

Buna göre söz konusu şirket ve onuna bağlantılı tüm varlıklar yaptırım  listesine girdi.

Mnuchin, bu şirketle iş yapan diğer unsurların da söz konusu  yaptırımlara uyması gerektiğini kaydetti. 

Öte yandan ABD, resmi petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım kararını açıkladığı sıralarda, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido da Venezuela Kongresi'ne şirket ve şirkete bağlı petrol rafinerisi Citgo yönetimine yeni bir isim atamaları talimatı verdiğini duyurdu. Guaido ayrıca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Venezuela'nın ülke dışındaki mal varlıklarının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Venezuela ABD’ye günde yaklaşık 500 bin varil (bpd) ham petrol ihraç ediyor. ABD'li rafineriler, Ekim ayında ortalama 505,870 milyar ton Venezuela ham petrol ithal etti. Bu oran Eylül ayında yaklaşık 629.480 milyar ton seviyesindeydi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4566 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.