1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Kasım ayı gayrimenkul fiyatları açıklandı
Kasım ayı gayrimenkul fiyatları açıklandı

Kasım ayı gayrimenkul fiyatları açıklandı

Gayrimenkul alım satım piyasasına ilişkin veriler ekonomimiz içerisinde daima önemli olmuştur. Bu veriler, ekonomik birikimi olan pek çok kişi ve kurum tarafından yakın takip edilmektedir.

A+A-

Barınma ihtiyacının zorunlu bir ihtiyaç olması ve özellikle birikimi olan pek çok kişinin bu birikimlerini yatırım olarak değerlendirmek için bu piyasada işlem yaptığını da göz önüne alırsak, gayrimenkul sektörü fiyatlarının önemini daha iyi anlamış olabiliriz.

Teknoloji artık hayatımızın her alanında yer aldığı gibi fiyat ve pazar araştırmalarında da ilk başvuru kaynağımız olmaya başladı. Artık satın almayı düşündüğümüz pek çok mal ve hizmetin fiyatını ilk olarak internet üstünden kontrol ediyoruz. Fiyat kontrolü yaptığımız sektörler arasına gayrimenkul sektörü de girmiş durumda.

Ev satın alacak veya kiralayacak pek çok kişi artık satın alacağı veya kiralayacağı evlerin fiyatlarını internet üstünden araştırmaktadır. Bu noktada, ülkemizde pek çok farklı popüler internet emlak ilan platformları üzerinden fiyat araştırması yapmak ev almak veya kiralamak isteyenler için vakit alan bir süreç olmaktadır.

Ayrıca, bir platformdaki ilanlara bakarken diğer platformlardaki ilanları gözden kaçırma ve daha ucuz ev ilanlarını görememe riski ile ev almak isteyenler için fiyat karşılaştırması yapma süreci oldukça yorucu bir hal almaktadır.

Bütün bu sıkıntıları çözmek için kurulmuş yeni bir emlak arama motoru var: Flatfy. Flatfy ile ev alma süreciniz artık çok daha kolay. Sitenin basit ara yüzünü kullanarak kolay bir şekilde istediğiniz şehirdeki en uygun fiyatlı ve en iyi özelliklere sahip ev ilanlarını tek bir sayfa altında görebilirsiniz.

Ayrıca, Flatfy arama motoru üzerinden sunulan bir diğer hizmet de haberimizin konusunu oluşturan ortalama emlak fiyatları ile ilgilidir. Flatfy, ülkemizde hizmet vermekte olan tüm popüler emlak platformlarında yer alan ilanların olduğu veri tabanındaki tüm ilan fiyatlarını kullanarak ülkemizin en büyük 10 şehrindeki satılık daire fiyatlarına ilişkin raporlar yayınlamaktadır.

Flatfy tarafından yayınlanan ortalama satılık daire fiyatları ile ilgili raporların sonuncusu olan Kasım ayı Türkiye ortalama satılık daire fiyatları raporunun sonuncusu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Raporumuzda yer alan verilere göz gezdirerek ülkemizin en büyük 10 şehrindeki daire fiyatlarına ilişkin bilgi edinebilirsiniz. Dilerseniz, Kasım ayı Türkiye ortalama satılık daire fiyatlarına ilişkin raporları hep birlikte incelemeye başlayalım.
 

flatfy1.png

· Ev büyüklüklerine göre Kasım ayı ortalama satılık daire fiyatları

Flatfy tarafından yayınlanan raporların ilki yukarıda yer alan ve ev büyüklüklerine göre ülkemizin en büyük 10 şehrindeki daire fiyatlarına ilişkin rapordur. Raporda belirtilen ev büyüklükleri;

  • 1 room 1+1 daire fiyatlarını,
  • 2 rooms 2+1 daire fiyatlarını,
  • 3 rooms 3+1 daire fiyatlarını,
  • 4 rooms 4+1 daire fiyatlarını,
    göstermektedir.

Ülkemizin en büyük 10 şehrine ilişkin Kasım ayı ortalama satılık daire fiyatlarına ilişkin Flatfy raporuna göz gezdirdiğimizde ülkemizin en büyük 10 şehri içerisinde en pahalı ev fiyatlarına tahmin edileceği üzere İstanbul şehri sahiptir. İstanbul satılık daire fiyatlarında 4+1 dışında tüm satılık dairelerde 10 şehir içerisinde en yüksek fiyata sahip şehrimizdir.

4+1 satılık daire fiyatlarında en pahalı şehrimiz İzmir şehri olmuştur. İzmir ortalama 4+1 satılık daire fiyatları yaklaşık 650.000 TL civarındadır. 4+1 ortalama satılık daire fiyatları içerisinde en düşük fiyata sahip şehir ise Kasım ayında Konya olmuştur. Konya şehrindeki bir ilginç durum 1+1 satılık daire fiyatları ile 2+1 satılık daire fiyatları arasındaki farkın oldukça düşük olmasıdır. Konya ilinde söz konusu fark ise 30.000 TL gibi düşük bir miktardır. Aynı fark, İstanbul’da 60.000 TL civarındadır.

Kayseri şehrinde 3+1 satılık daire fiyatları ile 4+1 satılık daire fiyatları arasındaki fark 2 kattan fazladır. 3+1 satılık daire fiyatları 212.000 TL civarında iken 4+1 satılık daire fiyatlarının ortalaması 450.000 TL civarındadır. Bu durum, Kayseri şehrinde yaşayan insanların daha büyük dairelere olan talebinin oldukça yüksek olduğunu göstermektedir. Aynı durumun Gaziantep ve İzmir şehirlerinde de olduğunu görebilmekteyiz.

Bursa şehrinde genel olarak 4+1 daire fiyatları dışındaki diğer dairelerin fiyatlarının yüksek seviyede olduğu görülmektedir. Ancak, 4+1 satılık daire fiyatlarında Bursa şehrinin fiyat seviyesi 10 şehir içerisinde en ucuz 3’üncü sıradadır. Bursa ile Mersin satılık daire fiyatları arasında 4+1 daireler düzeyinde ise sadece 10.000 TL fark bulunmaktadır.
 

flatfy2.png

· Kasım ayı karşılaştırmalı satılık daire fiyatları grafiği

Flatfy tarafından yayınlanan raporlardan bir diğeri ise Ekim ayı ile Kasım ayı fiyatlarının karşılaştırıldığı yukarıda yer alan grafiktir. Grafikte yer alan turuncu sütunlar Kasım ayı ortalama fiyatları, diğer sütunlar ise Ekim ayı satılık daire fiyatları seviyesini göstermektedir.

Grafiğe göre, ülkemizdeki 300.000 TL seviyesinin üzerinde ortalama satılık daire fiyatlarına sahip olan iki şehrimiz vardır. İstanbul ve İzmir’in ortalama satılık daire fiyatları bu seviyenin üzerindedir. Bu ay Ankara şehrindeki fiyat yükselişinden sonra ülkemizin en büyük 10 şehrinin tamamının daire fiyatları 200.000 TL seviyesinin üstündedir.

Geçtiğimiz aydan bu aya ülkemizin en büyük 10 şehrindeki satılık daire fiyatlarında genel olarak artış görülmekle birlikte 2 şehirde daire fiyatlarında düşüş görülürken 1 şehirde daire fiyatlarının sabit kaldığı görülmektedir. Fiyatlarda düşüş görülen şehirlerimiz Bursa ve Konya şehirleridir. Bursa şehrinde yaşanan düşüş ve Antalya şehrinde bu ay yaşanan artış sonrası geçtiğimiz ay ortalama satılık daire fiyatları seviyesinin neredeyse aynı olduğu Bursa ve Antalya şehirleri arasındaki fiyat farkı Kasım ayında açılmış ve Bursa şehri en pahalı 4’üncü büyükşehir olmuştur.

Geçtiğimiz ay fiyat seviyesi olarak Kayseri’den daha yüksek bir seviyeye sahip olan Konya şehri, bu ay yaşanan fiyat düşüşü sonrası Kayseri şehrinin bir miktar gerisinde kalmıştır. Kasım ayında fiyatlardaki en büyük yükselişin ise Antalya ve Ankara şehirlerinde olduğu görülmektedir.

Ankara şehri bariz oranda ülkemizin en ucuz ortalama satılık daire fiyatlarına sahip olan şehri iken Kasım ayında yaşanan artış ve Ankara’dan sonra gelen Konya şehrinde yaşanan düşüş ile birlikte diğer şehirlerin ortalama fiyatlarına Kasım ayında yaklaşmış ve fiyat seviyesinin 200.000 TL bandının üzerine çıkarmıştır.

Gaziantep satılık daire fiyatları ise geçtiğimiz ayki ortalama satılık daire fiyat seviyesini bu ay koruyarak aynı seviyede kalmayı başarmıştır. Yaklaşık 230.000 TL olan Gaziantep satılık daire fiyatları Kasım ayında da aynı seviyeyi korumuştur. Ortalama satılık daire fiyatlarının en yüksek olduğu İstanbul şehrindeki fiyat yükselmesi 2’nci sırada olan İzmir şehrinden az olmuştur ve İzmir ortalama satılık daire fiyatları ile İstanbul arasındaki fark Kasım ayında azalmıştır.

 

flatfy3.png

· Flatfy nedir?

Flatfy bir emlak arama motoru olarak gayrimenkul alanındaki tüm popüler ilan platformlarında yer alan emlak ilanlarını tek bir sayfada takip etmenizi sağlayan bir internet platformudur. Oldukça kolay kullanım sağlayan bir ara yüze ve sade bir tasarıma sahip olan sitede ev ilanı aramak oldukça kolaydır.

En popüler ilan aramalarının bir arada verildiği sitede sadece satılık veya kiralık daire ilanlarına değil, gayrimenkulün her çeşidine ait ilanlara güncel ve kolay bir şekilde erişmeniz mümkündür. Kısacası, Flatfy arama motoruna gayrimenkul sektörünün Google’ı denilebilir.

Bu haber toplam 5817 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.