1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. Kocaeli’de ‘yat limanı’ yapılacak
Kocaeli’de ‘yat limanı’ yapılacak

Kocaeli’de ‘yat limanı’ yapılacak

 Kocaeli’de yer alan Körfez Yarış Pisti kapatılıp yerine millet bahçesi yapılacak. Pistin içerisinde yer alan fener gölü körfezle birleştirilecek ve bölgeye dev bir yat limanı inşa edilecek. DTO konuyla ilgili altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Deniz Ticaret Odası Kocaeli genelinde yat limanı için yer arayışında. Uzun süredir İzmit Körfezi’nde liman için yer bakan oda yönetimine Körfez Belediyesi tarafından Millet Bahçesi yapılacak olan Körfez Yarış Pisti’nin sahil şeridi önerildi. Bilindiği üzere 4 yılını değerlendiren Baran, Kocaeli’de yer alan Körfez Yarış Pisti’nin Millet Bahçesi yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu Millet Bahçesi’nin pistin kuzeyinde inşa edilmesi planlanıyor. Güneyde, yani İzmit Körfezi şeridinde yer alan bölümde ise yat limanı inşa edilmesi bekleniyor. Deniz Ticaret Odası, pist içerisinde yer alan fener gölünün İzmit Körfezi ile buluşturulması ve bölgeye bir liman yapılmasına sıcak bakıyor ancak söz konusu alanla ilgili bir ‘güvenlik’ sıkıntı mevcut. Alanın hemen karşısında Gölcük Donanması bulunuyor.

Söz konusu donanmaya giriş çıkış yapan askeri gemilerin ve denizaltıların güvenlik şeridi ile yat limanına giriş çıkış yapacak deniz taşıtlarının sıkıntı yaşamaması için altyapı çalışmaları sürüyor. Bölgede olası bir sıkıntı ile limandan vazgeçilmesi halinde Deniz Ticaret Odası İzmit ve Başiskele gibi bölgelerde yeni alan arayışlarına devam edecek.

Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi

Vira Haber

Bu haber toplam 10212 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.