1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaya Grubu, Gebze Osb'yi Üretim Üssü Seçti.
Kaya Grubu, Gebze Osb'yi Üretim Üssü Seçti.

Kaya Grubu, Gebze Osb'yi Üretim Üssü Seçti.

İş güvenliği alanında sektör lideri olan Kaya Grubu, üretim ve yönetim merkezini Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne (GOSB) taşıdı.

A+A-

 Kaya Grubu, sektöründe 'dünyanın ilk üç' sıralamasına girme hedefini yeni üs olarak seçtiği GOSB'da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Teknik ve teknolojik halat ve endüstriyel iş güvenliği konusunda Türkiye'nin lider firması Kaya Grubu, üretim ve yönetim merkezini Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni tesisinde birleştirdi. Faaliyete başlayan üretim tesisleri ile ilgili bilgi veren Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, 'Kaya Grubu olarak teknik ve teknolojik halatlar, endüstriyel iş güvenliği ve yüksekte çalışma ekipmanlarının üretimi, ihracatı, eğitim, danışmanlık ve denetim hizmetleri sunuyoruz. Şu anda sektörün açık ara lideriyiz. Amacımız bu sektörde dünyada ilk 3 firma arasına girmektir. Bugüne kadar almış olduğumuz tüm kalite belgelerine ek olarak Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği sektörünün yüzde 60'ının kayıt dışı olduğuna dikkatleri Çeken Kaya, 'Son günlerde kamuoyu Tuzla'daki işçi ölümleriyle çalkalandı. Ancak işçi sağlığının Tuzla'daki tersanelerden çok daha ağır olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece bir şantiyede 41 kişi iş güvenliği sağlanamadığı için hayatını kaybetti. Bunlar çok acı olaylar. İş ve işçi sağlığı sektörü ile ilgili İş Güvenliği Yasası 3 yıldır bekliyor. Bu konuyla ilgili Türkiye'de yaklaşık 700 denetçi var. Ama 20 bin denetçiye daha ihtiyaç var. Aradaki denetçi açığına bakarsak bu işin ne kadar vahim bir halde olduğunu anlarız. Daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi için yasanın acil olarak çıkarılması, eğitim zorunluğunun getirilmesi ve denetimlerin sıklaştırılması lazım.' şeklinde konuştu.

En büyük müşterilerinin askeriye olduğunu hatırlatan Kaya, 'Eskiden askeriyeye değil iş yapmak, kapısından girmek bile mümkün değildi. Konuyla ilgili ihale hazırlanırken sadece yurt dışı firmalarından adrese teslim şeklinde ve çok pahalı fiyatlarla alım yapılırdı. Son 3 -4 senedir askeriyenin içindeki ilgili birimler değişti ve bizim gibi kaliteli ürün üretenler de askeriyeye ürün satmaya başladı. Biz şu anda bile eskiden satın aldıkları ürünlerin çok altında bir fiyata ürün satıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Dünya markası olma hedefiyle yatırımlarını planlayan Kaya Grubu'nun, yönetim ve üretimde yeniden yapılanma sürecinin liderliğini GOSB eski Genel Müdürü Güher Türker yürütüyor. Bu çerçevede, Türkiye'nin örnek OSB'si olarak kabul edilen GOSB'a kuruluşundan bu yana 23 yıl hizmet veren eski Bölge Müdürü Güher Türker, global şirket olma vizyonu doğrultusunda, Kaya Grubu'nun yeni büyüme stratejisini uygulamaya koydu.

Genel Müdür Güher Türker, Kaya Grubu'nun yeniden yapılanma faaliyetlerine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: 'Kaya Grubu, iç pazardaki liderliğini, global bir şirket olarak dünya pazarlarına da taşıma hedefindedir ve bu konuda iddialıdır. Bu çerçevede GOSB'da yeni fabrikamızın inşası için çalışmalara başlanmıştır. Üretimde kendi patentlerimizi geliştiriyoruz. Sahip olduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri'nin entegrasyonunu sağlayan Entegre Yönetim Sistemi'nin kurulmasına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Sektördeki 30. tecrübe yılımızda en önemli projemiz olan KAYA GOSB 2020 Projesi kapsamında, yatırımlarımıza start vermiş durumdayız. Yanı sıra, dünyanın en ünlü markalarının logolarını tasarlayan Ivan Chermayeff tarafından bu yıl oluşturulan Kaya logosu, süreklilik vurgusuyla, yeni kimliğimizle tam bir uyum arz etmektedir. Logomuzun 50 yıl sonrasında da güncelliğini koruyacağına inanıyoruz.'

Kaya Grubu Genel Müdürü Güher Türker, Türkiye'de en hızlı gelişen sektörler arasında yer alan iş güvenliği ve yüksekte çalışma konularında ise şu bilgileri verdi: 'İş Güvenliği'nin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ölümlü kaza riskinin en fazla olduğu yüksekte çalışmada, uygun ekipman kullanımı ve eğitimle kazaların yüzde 98'i önlenebilir konumdadır. Kaya Grubu olarak, sektörün gereklerini maksimum seviyede dikkate alarak, Ar-Ge'den üretime, eğitimden, danışmanlığa kaliteyi vazgeçilmez bir unsur olarak tanımladık. Türkiye'de iş güvenliği ve sağlığı konusunda bilinçlenmenin sağlanması konusunda da işimizi sosyal sorumluluk projesi algısıyla yürütüyoruz. Türkiye'de İş Güvenliği Yasası'nda yapılacak düzenlemeler, bu bilincin yaygınlaşması anlamında son derece önem taşıyor.' diye ifade etti.

Güher Türker, Kaya Grubu'nun hizmet verdiği 3 bin 500 metrekare alandaki yönetim ve üretim merkezinin yanı sıra, yine Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde, 10bin m2 alanda kurulu Türkiye'nin tek Eğitim Simülasyon Merkezi'nde yılda yaklaşık 5 bin kişiye iş güvenliği eğitimleri verildiğini belirtti. Güher Türker, yeni makine yatırımlarıyla genişleyen üretim, eğitim, danışmanlık, denetim konularında bu yıl sonunda yaklaşık yüzde 50 oranında büyüme hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.