1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Polat ile Paksoy buluşuyor
Polat ile Paksoy buluşuyor

Polat ile Paksoy buluşuyor

Geçmişleri 500 yılı aşan Galatasaray Lisesi ve Haliç Tersanesi, miraslarını bugün spor ve denizcilik alanında yaşatan yönetimleriyle, geçmişi anmak ve geleceğe bakmak adına bir araya geliyor.

A+A-

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Haliç Tersanesi ekibinin “geçmişe yolculuk” duygusuyla yarın saat: 12.00'de tarihi tersanede özel bir buluşma gerçekleştirecek.

Beş Asırlık Kurumsal Buluşma
Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında yer alan Galatasaray ve Haliç Tersanesi’nin geçmişi beş asır öncesine dayanmaktadır. Galatasaray Lisesi devlet adamı yetiştirmek amacıyla 1481 yılında II. Beyazıt tarafından ‘‘Galata Sarayı Humayun Mektebi’’ adıyla kurulmuştur. Galatasaray Lisesi öğrencilerinden Ali Sami Yen ve arkadaşları, 1905 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nü kurmuştur. 529. yılını dolduran Galatasaray Lisesi, Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer almaktadır. 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan Tersane-i Amire, günümüzde Haliç Tersanesi adıyla anılmaktadır. Haliç, Osmanlı donanmasının en önemli tersanelerinden biri olmasının yanında, Osmanlı Devleti’nin ilk ve sayılı ağır sanayi tesisi, ülkenin bu alanda ilk mühendislik okulu niteliğindedir. 555 yıllık sanayi mirasını bugüne taşıyan Haliç Tersanesi, bugün halen İDO bünyesindeki Şehir Hatları İşletmesi’nin en önemli üretim merkezi olarak hizmetini sürdürmektedir.

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.