1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayıp balıkçıların yeri tespit edildi
Kayıp balıkçıların yeri tespit edildi

Kayıp balıkçıların yeri tespit edildi

Karadeniz Kilyos açıklarında Rus bayraklı bir tankerle çarpışan balıkçı teknesindeki kayıp 3 kişinin yeri TCG Alemdar gemisi tarafından tespit edildi.

A+A-

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kilyos açıklarında saat 06.35 sıralarında Rus bayraklı "GLARD 2" isimli tanker ile Türk bayraklı "Dursun Ali Coşkun" isimli balıkçı gemisi çarpıştı.
Kazada Türk bayraklı balıkçı gemisi battı. Gemide bulunan 6 kişiden 3'ü, balıkçılar tarafından kurtarılırken kaybolan 3 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları, Kıyı Emniyeti ile Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sürdürülüyor.

İstanbul Valiliğinden alınan bilgiye göre, TCG Alemdar isimli araştırma gemisi, kayıp 3 kişinin yerini tespit etti. 

Kurtarma çalışmaları devam ediyor

Kazayla ilgili olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 'Gemi kazasıyla ilgili İstanbul Türkeli 5 mil kuzeyinde ticari gemi ile trol teknesinin çarpışması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Alemdar Gemisi ivedilikle bölgeye intikal etmiştir. TCG Alemdar gemisinde özel ihtisaslı personel ve gelişmiş su altı arama cihazları ile yapılan aramada batan tekne 77 metre derinlikte tespit edilmiş, personeline yönelik kurtarma faaliyetleri devam etmektedir' denildi.

"Tankerdekiler sadece seyretti"!

Rus bayraklı tankerle çarpıştıktan sonra batan balıkçı teknesiyle birlikte denize açılan ve kazayı gören kaptan Sefer Şahin o anları anlattı. Kazaya karışan tekneyle birlikte denize açılan teknelerden birinin kaptanı Şahin, "Tekneler açığa, balığa çıkıyorlardı. Yukarıdan bir Rus gemisi Kilyos'a doğru iniyordu. Herhalde demire iniyordu. O anda balıkçı teknesiyle çarpışma meydana geldi. 5-10 dakika sürmedi tekne battı. 3 kişiyi yan taraftaki arkadaşlar, yan tekne aldı. Geri kalan 3 kişi kayıp ama tahmin ediyorum kamaranın içinde kaldılar. Aranıyorlar ama teknenin içinde kaldılar. Dalgıç ekipleri bekleniyor." Denizde kaybolan 3 balıkçının yakınlarının ise Kilyos sahilinde bekleyişi sürüyor.

Batan balıkçı teknesindeki 3 mürettebatın kurtarılma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Kazazedelerin yardımına koşan balıkçılar, tankerdekilerin yardım için herhangi bir şey yapmadıklarını iddia etti.

kaza-011.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler