1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. KHK'ların devam etmesiyle binlerce kişi ihraç edildi
KHK'ların devam etmesiyle binlerce kişi ihraç edildi

KHK'ların devam etmesiyle binlerce kişi ihraç edildi

22 Kasım tarihli Resmi Gazete ilanıyla "KHK/677" yayınlandı. Yayınlanan yeni KHK ile binlerce kişi meslekten ihraç edildi.

A+A-

22 Kasım 2016 Tarihli ve 29896 Sayılı Resmî Gazete ilanıyla yürürlülüğe giren "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"nin bir yenisi olan KHK/677 sayısı bugün yayınlandı.

Yayınlanan yeni KHK'da "Kamu personeline ilişkin tedbirler, Göreve iade edilen kamu görevlileri, Kapatılan ve kapsamdan çıkarılan kurum ve kuruluşlar, Sınavlara ilişkin tedbirler, Askeri okullardaki lisansüstü öğrenciler, Tazminat taleplerine ilişkin kısıtlama, Kayyımlık yetkisinin devri, İptal edilecek ihaleler" konularını kapsayan 10 madde yer aldı.

15 bin 726 kamu çalışanı hakkında meslekten ihraç kararı verildi

Olağanüstü Hal kapsamında yayınlanan 677 No’lu Kanun Hükmünde Kararname ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 1259, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 391, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 338, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 403, ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 7 bin 586 mesleklerinden ihraç edildi.  KHK ile ayrıca, 157 kamu personeli görevlerine iade edildi.

Daha önce meslekten ihraç edilen 157 kamu çalışanı görevlerine iade edildi  

OHAL kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yayınlandı. TSK'dan 1988 kişi, Emniyet'ten 7586 kişi ihraç edildi. Kamu kurumlarında görevli 5434 kişi görevden uzaklaştırıldı, bazı kamu kurum ve kuruluşlarından daha önce ihraç edilen 157 kişi mesleğe iade edildi. 550 dernek, 9 basın yayın kuruluşu ve 19 özel sağlık kuruluşu kapatıldı.    

678 sayılı KHK'da ise güvenlik korucularının yaş kriterleri, Kimlik Bildirme Kanunu ve askeri yasak bölgelerle ilgili düzenlemelere yer verildi.     

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.