1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Özhaseki: "Proje alanında deniz türleri bulunmuyor"
Özhaseki: "Proje alanında deniz türleri bulunmuyor"

Özhaseki: "Proje alanında deniz türleri bulunmuyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Kabataş Meydan Düzenlemesi Projesi" çerçevesinde eleştirilere cevap verdi. Verilen yanıtlar ilginçti.

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci’nin "Kabataş Projesi" çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarından ve deniz bilimcilerden görüş alınıp alınmadığı, Boğaz’a yapılacak dolgunun canlı yaşamını tehdit edip etmediğini içeren soru önergesini verdi.

Merkezin günlük 150-200 bin yolcunun geçişine hizmet etmesi bekleniyor

Soru önergesini yanıtlayan Bakan Özhaseki; “Projeye ilişkin imar planı, ilk olarak 17 Şubat 2011 tarihinde mülga Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 7 Ekim 2016 tarihli yazısında raporun incelendiği ve standartlara uygun olarak hazırlandığının değerlendirildiğini belirtmektedir. Proje tamamlanana kadar, Kabataş semtinde aksayabilecek indirme / bindirme hizmetlerinin, İstanbul Boğazı’nda hali hazırda kullanılmakta olan izinli rıhtım ve iskelelerden sağlanması için gerekli planlama ve düzenleme, İstanbul Liman Başkanlığı koordinesinde yürütülecektir. Merkezin günlük 150-200 bin yolcunun geçişine hizmet etmesi beklenmektedir.” dedi.

Kırmızı liste konusu olan korunması gereken deniz türleri bulunmuyor

Bakan Özhaseki, “Hazırlanan rapora göre, inşaat yapılacak alanda kırmızı liste konusu olan korunması gereken deniz türleri bulunmamaktadır. Ayrıca endemik türler de mevcut değildir. Balık türleri, ticari balık olup, mevsimsel olarak değişebilirler. Böylelikle yeni bir ekosistem oluşturularak tür sayısı artırılabilir” ifadelerini kullandı.

martiprojesi.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.