1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Kıyı Emniyeti "İlk ihbar 02:51'de geldi"
Kıyı Emniyeti "İlk ihbar 02:51'de geldi"

Kıyı Emniyeti "İlk ihbar 02:51'de geldi"

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rumeli Feneri açıklarında batan tekneyle ilgili yeni açıklama yaptı.

A+A-

İlk ihbarın 02:51'de geldiği belirtilen açıklamada, bölgede herhangi bir olguya rastlanamaması nedeniyle geri dönüldüğü, 07:55'te ise yapılan yeni bir ihbarla bölge gidildiği ve 24 kişinin cesedine ulaşıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, ölen 24 kişinin 10'unun çocuk, 4'ünün de kadın olduğu belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

İLK İHBAR 02:51'DE GELDİ

"03.11.2014 tarih, saat 02:51'de Sahil Güvenlik'ten Riva açıklarında bir mülteci teknesinin battığı ihbarı alınması üzerine, kuruluşumuza ait hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilmiştir. Anılan bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine tahlisiye botumuz istasyona geri dönmüştür"

10 ÇOCUK ÖLDÜ

"Sabah 07:55’te Rumeli Feneri’nin 3 mil açıklarında denizde insanlar bulunduğuna dair bölgedeki balıkçılardan gelen yeni bir ihbar üzerine, KIYEM 3 ve Kıyı Emniyeti 3 hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlanmıştır.

Torun isimli teknede Türk Kaptan dahil Afganistan uyruklu toplam 43 kişi bulunduğu ve bunlardan 24 kişinin cesedine (10 çocuk, 10 erkek ve 4 kadın) ulaşılmış, 6 kişi (erkek) ise sağ olarak kurtarılmıştır"

"24 SAAT KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDİLMEKTE"

"Sahil Güvenlik koordinesinde denizden arama kurtarma çalışmalarına 24 saat kesintisiz olarak devam edilmekte olup; ilave olarak Rumeli ve Anadolu yakasında da kuruluşumuza ait iki ayrı kara tahlisiye ekibince gündüz sahil taramasına devam edilmektedir"

2 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Tekne faciasıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.Şüphelilerin, teknenin sahibi gözüken ve alımına aracılık eden kişiler olduğu belirtildi. Şüphelilerin savcılık sorgusunda teknenin Afgan kökenli Abdullah Ş. tarafından kullanıldığını iddia ettikleri öğrenildi.

Rumeli Feneri açıklarında kaçakları taşıyan teknenin batmasına ilişkin soruşturmada iki şüphelinin ifadesi alındı. Savcılık sorgularının ardından şüpheliler Serkan U. ve Doğan O. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve insan kaçakçılığı ile suçlandı.

İki şüphelinin de ifadelerinde batan tekne ve mültecilerle alakalarının olmadığını savundukları belirtildi. Serkan U., ifadesinde teknelerden anladığı için Afgan kökenli Abdullah Ş.'nin gelerek tekne bulmasını istediğini söyledi. Batan tekneyi bulduğunu ve Abdullah Ş.'ye önerdiğini belirten Serkan U., "Alınan bu tekneyi bin TL karşılığında Doğan O.'nun üzerine yaptık. Mültecilerle alakamız yok." iddiasında bulundu.

İfadesi alınan Doğan O. da mültecilerle alakasının olmadığını savundu. Doğan O. sadece para kazanmak için teknenin üzerine yapılmasını kabul ettiğini ifade etti. İki şüpheli de teknenin Abdullah Ş.'nin kullanımında olduğunu ileri sürdü.

Şüphelilerin ifadesinde ismini verdiği Afgan kökenli Abdullah Ş.'nin arandığı kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 3080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.