1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kıyıya vuran yavru yunusu vatandaşlar kurtardı
Kıyıya vuran yavru yunusu vatandaşlar kurtardı

Kıyıya vuran yavru yunusu vatandaşlar kurtardı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Hamzakoy Plajı'nda kıyıya vuran yavru yunus ölmek üzereyken vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.

A+A-

Gelibolu ilçesi Hamzakoy Plajı'nda bugün öğle saatlerinde karaya vuran bir yavru yunus ölmek üzereyken, denize giren vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Güneşte kalması sebebiyle derisi kuruyan ve gözünden yaralanan yavru yunusun imdadına vatandaşlar yetişti. Vatandaşlar, yunusun derisinin kurumaması için üzerine su dökerek canlı kalmasını sağladı. Ardından vatandaşlar gözünden yaralanan yunus balığını denize saldı.

Vatandaşların arasında korkmadan yüzen ve hatta onlarla oyun oynayıp, suda atlayan yunus sürekli sahile gelmesine rağmen her seferinde denizde yüzenler tarafından çekilerek, derin sulara getirildi. Vatandaşlar zaman zaman aralarında yüzen yavru yunusu, köpekbalığı sanıp kısa süreli panik yaşadılar.

Vatandaşlar yavru bir yunus olduğunu görünce yüzmeye devam etti. Gözünden yaralı olan yunus balığı ile ilgilenilmesi için birçok yer aranmasına rağmen hiçbir kurumdan yunus balığının kurtarılması için yardım gelmedi. Kıyıdan bir süre uzaklaşmayan yavru yunus kıyıya vurmaya girişiminde bulundu. Yavru yunusun bu girişimleri her seferinde denizde yüzen vatandaşlar tarafından önlenerek derin sulara çekildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3716 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.