1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KOBİ’ler KOSGEB’e Koştu
KOBİ’ler KOSGEB’e Koştu

KOBİ’ler KOSGEB’e Koştu

KOSGEB’İN İzmir’de Meslek Kuruluşları, odalar ve STK’larla sıkı İşbirliği, Kobilerin KOSGEB’e yönelmesini sağladı.

A+A-

KOSGEB’İN İzmir’de Meslek Kuruluşları, odalar ve STK’larla sıkı İşbirliği, Kobilerin KOSGEB’e yönelmesini sağladı. KOSGEB kredi desteklerinde İzmir’deki 4 bin 917 işletme, 202 milyon TL kredi talebinde bulundu.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “KOSGEB İzmir kuzey hizmet merkezi’nin kurumlarla işbirliği kobilerimize yeni fırsatların kapılarını aralıyor”

Başbakanlık Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ’lerin kullanımına sunulan Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programına İzmir’den rekor sayıda başvuru olduğu kaydedildi. Aliağa Ticaret Odası’ndan (ALTO) yapılan açıklamaya göre, KOSGEB tarafından veri tabanına kayıtlı işletmelere bankalar aracılığıyla kullandırılacak olan Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programına İzmir’de 4 bin 914 İşletme başvurdu. 23 Kasım’da başlayan Destek programından yararlanmak isteyen KOBİ’ler, KOSGEB veri tabanına kaydolmak için zamanla yarıştı. Türkiye genelinde bu destek programına 73 bin 588 başvuru yapılırken, İzmir 4 bin 914 başvuruyla İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in hizmet sunduğu sektörlerin geçtiğimiz yıl genişletilmesinin ardından işletmelerin KOSGEB veri tabanına girmek için büyük çaba sarfettiğini, bunun sonucu olarak İzmir’in Kredi destek başvurularında büyük bir artış yaşandığını kaydetti.

Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin ekonomik krizin etkileri nedeniyle finansa erişim güçlüğü çektiğini söyleyen Saka, “İşletmelerimiz üretmek, ticari yaşamını sürdürebilmek için finansa ihtiyaç duyuyor. KOSGEB tarafından açıklanan ve faizinin yüzde 75’inin devlet tarafından ödeneceği Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek programına büyük ilgi oldu. Sadece Aliağa Ticaret Odası olarak biz 2 haftada 150 üyemizin KOSGEB veri tabanına kayıt dosyalarını tamamlayarak KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezinde kayıt işlemlerinin yapılmasına yardımcı olduk. Umuyoruz ki yeni bir kredi destek programının açılmasıyla daha çok KOBİ’nin finans ihtiyacı karşılanabilir” Dedi.

Kosgeb Kredi Desteğine İzmir’den 4 Bin 914 Başvuru
ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in İzmir’deki performansına ilişkin bazı rakamları da açıklayarak, “KOSGEB’in Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programına Türkiye Genelinde 73 bin 588 işletme başvuruda bulundu. Bu rakamın 4 bin 914 ü, yani yüzde 6,67’sini İzmir’deki işletmelerimiz oluşturuyor. Türkiye genelinde 6 bin 700 işletmenin başvuruda bulunduğu İhracat Kredi Finansman Desteği programına ise İzmir’den 623 işletmemiz talepte bulundu. Bu kredi faiz desteklerinin her ikisinde de kredi kullanım talebinde bulunan işletme sayısı açısından İzmir, Türkiye genelinde İstanbul’dan sonra ikinci oldu. İzmir’de Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi destek başvurularının yüzde 87’si, İhracat Kredi Finansman desteği başvurularının yüzde 92,3’ü KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi’ne yapıldı. İzmir’de toplamda 362 Milyon TL kredi hacmi yaratacak olan kredi faiz desteklerinin KOBİ’lere sunulmasında gece gündüz demeden yoğun bir mesai harcayan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkez Müdürümüz Sayın Kazım Akgün başta olmak üzere tüm KOBİ uzmanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Saka, Kredi desteklerinin açıklandığı dönemde KOSGEB’e yoğun başvuru olduğundan sıkıntılar yaşanabildiğini ifade ederek, işletmelerin yılın 12 ayı KOSGEB veri tabanına kayıt işlemi yaptırabileceğini böylece kredi destek dönemlerinde başvuruya hazır halde beklenebileceğini sözlerine ekledi.

Virahaber

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.