1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Raporu getir, akülü arabayı götür
Raporu getir, akülü arabayı götür

Raporu getir, akülü arabayı götür

Bağcılar Belediyesi 11. Engelliler şurasını gerçekleştirdi. Şurada engellilere akülü araba, görme engelli vatandaşlara da ses kayıt cihazı ve baston hediye edildi.

A+A-

Engellilere özel önem veren Bağcılar Belediyesi 11. Engelliler şurasını gerçekleştirdi. Şurada engellilere akülü araba, görme engelli vatandaşlara da ses kayıt cihazı ve baston hediye edildi. Başkan Çağırıcı, doktor raporu getiren her engelliye akülü araba verdiklerini söyledi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi 11. Engelliler Şurası’nı gerçekleştirdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen programa yoğun ilgi yaşandı. Engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği Şurada ihtiyaç sahibi engellilere akülü araba, görme engellilere baston ve ses kayıt cihazları da hediye edildi.

Artık Bağcılar’da Evine Hapis Hiçbir Engelli Kalmadı
Engellilere özel önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engellilerin “Evde bir hapis hayatı yaşamasından öte toplumda sosyal hayatın içinde yerini almasını amaçladık. Bugün o hedefi yakalamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Bağcılar’da evine mahkum hiçbir engellinin kalmadığını ifade eden Başkan Çağırıcı, engellilerin sosyal hayata adaptasyonu için Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen projeye değindi. Çağırıcı, proje kapsamında her engelliye bir üniversite öğrencisinin eşlik ettiğini ve farklı meraklara geziler düzenlendiğini söyledi.

Bağcılar Belediyesi olarak doktor raporu getiren her engelliye akülü araba verdiklerini ifade eden Çağırıcı, “Hepimiz her zaman engelli olabiliriz. Onun için engellilerimizin toplumsal bir gerçeğimiz olduğundan farkında olarak hareket etmemiz gerekir” diye konuştu.

Engellilerin Sorunları Gündeme Getirildi
Engelliler Şurası’nda engellilerin sorunlarına ve çözüm yollarına ilişkin sunumlar da yapıldı. Oturum Başkanlığını Dr. Nalan Engin’in yaptığı panelde, S.G.K İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Erdem, İnsan hakları, İstihdam ve emeklilik şartları, İSÖM’den Av. Adile Ünal Engellilerin Yasal Hakları ile ilgili konferansında engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında her kurumun bir üst yetkilisine başvurması halinde sıkıntı yaşamayacaklarını iletti. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğününden Psikolog Murat turan ise evde bakım hizmeti konulu panelinde evde bakım hizmeti almak için özürlü bireyin kesinlikle ağır özürlü olduğunu belirtmesi gerektiğini ve evde bakım hizmeti ödeneğini ise özürlü bireye değil bakıcısına verildiğinin üstüne vurgu yaptı.

Akülü Arabayla Yüzleri Güldü
Yetenek Sizsiniz sanatçısı Bilal Göregen sevilen parçaları ile katılımcılara doyumsuz anlar yaşattı. İlk defa akülü arabalarına binen engelliler büyük mutluluk yaşadı. Kısa bir konuşma yapan Bilal Göregen “Engelliler çok şükür gerek hükümet bazında gerek halk bazında çok iyi yerdeler ama bir bu işin görünen yüzü birde görünmeyen yüzü var oda bazı aileler engelli çocuklarını saklıyorlar lütfen engelli çocuklarınızı topluma kazandırınız ve engellilere olan desteklerinizi bekliyorum”

İSÖM Engelliler Mehteran Takımı’nın gösteri yaptığı şurada, İSÖM Engelliler Korosu sıra gecesi düzenledi.

Engelliler Meclisi Başkanı Seçildi
Şurada Engelliler Meclisi için de başkanlık seçimi yapıldı. Yeniden Hamza Doğan Engelliler Meclisi’nin başkanı oldu. Programda İSÖM Engelliler Korosu sıra gecesi düzenledi. Şuraya katılan yüzlerce engelliye verilen yemekle sona erdi.

Virahaber

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.