1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KOBİ'lere destek paketi
KOBİ'lere destek paketi

KOBİ'lere destek paketi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ)'lere yeni kredi destek paketi hazırladıkları müjdesini verdi. Ergün kredi paketinin nisan ayında açıklanacağını söyledi

A+A-

3-4 milyar lira büyüklükteki kredi paketinin nisan ayında açıklanacağını söyleyen Ergün, bu paketi 2010 yılındaki desteklerden yararlanamayan işletmeler için çıkardıklarını ifade etti.

Dün akşam TRT'de yayınlanan Ekonomi Kulübü programına katılan Nihat Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın bankalar aracılığıyla vereceği desteğin ayrıntılarını anlattı. Firmalara kullandırılacak kaynağın miktarının yine 3-4 milyar lira civarında olacağını kaydeden Sanayi Bakanı, işletmelerin bu kez; hibe-destek yerine faiz desteği verilerek fonlanacağı bilgisini verdi.

Ergün, kredilerin suistimallerine karşı sıkı bir denetim yaptıklarını ve şu ana kadar ciddi bir usulsüzlükle karşılaşmadıklarını belirtti. Geçen sene açıklanan kredi destek paketi KOBİ'ler tarafından kapışılmıştı.

Hazırlanan programların birisi ihracatçılar için diğeri ise mikro, küçük ve orta boy işletmeler için hazırlanmıştı. Program uyarınca kullandırılacak kredilerin faizinin yüzde 75'i KOSGEB tarafından ödenirken, kullandırılan tutar 3 milyar lirayı bulmuştu.

Haber 7

 

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.