1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Dalışta Türk sporcuların başarısı
Dalışta Türk sporcuların başarısı

Dalışta Türk sporcuların başarısı

Dalış sporuyla da ilgilenen AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin son dönemde serbest dalışta dünya rekorlarına ciddi bir şekilde katkı sağlayan ülke haline geldiğini söyledi.

A+A-

Tüzmen, birçok Türk sporcunun hem takım, hem de bireysel olarak önemli başarılara imza attığını belirterek, “Son olarak bayan milli dalgıç Şahika Ercümen, Avusturya'nın Weissensee Gölü'nde buzun altında 110 metrelik mesafeyi katederek dünya rekoru kırdı ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. Şahika, bu başarısıyla hem erkeklerin, hem de bayanların rekorunu kırmış oldu. Bizler de sporcumuzu elimizden geldiğince destekledik. Şahika'nın başarısından dolayı büyük mutluluk duyduk” dedi.

Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy'un da serbest dalışta önemli dereceler elde ettiğini kaydeden Tüzmen, “Cenk, serbest dalış rekorunu iki kere kırdı. Sporcumuzun rekor denemesi için yaptığı çalışmalarda her zaman yanında olmaya çalıştık. Dalışları yerinde izledik. Dünya rekorlarına sahip sporcular artık Türkiye'den yetişiyor. Bizim de bu başarılar sırasında çorbada tuzumuz varsa mutlu oluruz” diye konuştu.

“Ülke olarak altyapı çalışmalarının bütün tabana yayılmasını sağlamalıyız” diyen Kürşad Tüzmen, şunları kaydetti: “Ülkemizde altyapıya verilen önemle birlikte yavaş yavaş olumlu sonuçlar almaya başladık. Sporcu kimliğimizle baktığımız zaman, eskiden sadece olağanüstü başarısı olan insanlar aradan çıkıyordu. Şu anda ise başarılı sporcu yüzdesi de arttı. Tabandaki sporcular başarıyla ilerliyorsa, onların arasından yetenekleri fazla olan insanlar da kendilerini daha rahat gösterebiliyor. Dolayısıyla daha fazla başarı elde ediliyor.”

Sponsorluğun önemi

Dünyadaki başarılı sporcuların arkasında mutlaka sponsorları olduğunu vurgulayan Kürşad Tüzmen, “Sponsorluk kavramı bizlerde yeni olduğu için firmaları bu konuya daha etkili bir şekilde yönledirmemiz gerekiyor. Sporcularımızın iyi bir kaliteye sahip olduğunu ve ileride önemli başarılara imza atacağını sponsorlara ifade etmemiz gerekiyor. Ben sporcularımıza güveniyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi yerlere getirmek için önemli çalışmalar yapıyorlar. Sporculara verilen destek hiçbir zaman boşa gitmez” diyerek sözlerini tamamladı.

AA

 

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.