1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kocaoğlu’ndan işbirliği çağrısı
Kocaoğlu’ndan işbirliği çağrısı

Kocaoğlu’ndan işbirliği çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Eğer idareli kullanmaya devam edersek, kentimiz uzun süre susuzluk çekmez” dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kocaoğlu, İzmirlilere kesintisiz, temiz ve sağlıklı su verebilmek için yatırımların artarak sürdüğünü ifade etti. Sağlıklı bir dünya ve yaşam için suyun önemine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Susuz bir yaşam düşünülemez. Artan su ihtiyacını karşılamak için sürekli yatırım yapıyoruz. Su kaynaklarının temiz kalması, hor kullanılmaması ve kirletilmemesi için de yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

Herkes duyarlı olsun
Bu konuda Büyükşehir’in çabalarının yetmeyeceğini, vatandaşların ve kuruluşların da duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şu an için İzmir’de su skıntısı yok. Ancak bu olumlu tabloya rağmen rehavete kapılmayıp, gelecek yıllarda yaşanması muhtemel kuraklık tehlikesine karşı önlemlerimizi alıyoruz. Örneğin, Gördes Baraj suyunu içme suyu standartlarına çıkarmak için Manisa Lütfiye’de içme suyu arıtma tesisi yaptık. 16.5 milyon liraya mal olan tesisimizi önümüzdeki ay işletime alacağız. Yılda 800 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak tesisten yılda 47 milyon metreküp suyu alacağız.”

80 noktadan izleniyor
Kente verilen içme suyu kalitesini izlemek için 80 ayrı noktadan, haftalık aralıklarla analizler yapılıyor. Alınan su örneklerinde içme suyunun kalitesini belirlemekte kullanılan 16 ayrı parametre inceleniyor ve sonuçlar, İZSU Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanıyor. Yapılan tüm analizlerde, parametre değerlerinin verilen sınır değerler altında kaldığı izleniyor. Büyükşehir’e bağlanan 10 ilçe ve 37 beldenin eski ve kanserojen etkili asbest borulardan olan içme suyu şebekeleri yenilendi. 2011 ve 2012 yıllarında, İzmir kent merkezinde 3 bin 144 kilometre yeni içme suyu şebekesi döşeneceği bildirildi.

Güneş enerjili koruma sistemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda önemli bir adım atarak, köylerdeki su depolarına “güneş enerjili otomatik klorlama sistemi” kurulmaya başlandı. Enerji maliyetlerini de büyük oranda düşüren proje çerçevesinde 18 köye kurulan sistem, bu yıl 50 köye daha uygulanacak. Bu arada susuzluk tehlikesine karşı, Oğlananası ve Ayrancılar’daki 35 bin metreküplük dere ve kaynak suyu, 2.1 milyon liralık yatırımla Tahtalı Barajı’na yönlendirildi.

Milliyet

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.