1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köprüden atlayıp, adaya yüzecek
Köprüden atlayıp, adaya yüzecek

Köprüden atlayıp, adaya yüzecek

Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, 2 saat 25 dakikada yüzen ve rekor kırarak spor tarihine geçen Alper Sunaçoğlu’nun yeni hedefi, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan Boğaziçi Köprüsünden atlayıp Büyü

A+A-

Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, 2 saat 25 dakikada yüzen ve rekor kırarak spor tarihine geçen Alper Sunaçoğlu’nun yeni hedefi, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan Boğaziçi Köprüsünden atlayıp Büyükada’ya kadar yüzmek.

Sunaçoğlu, bu ilginç denemesini, gerekli izinler alındığı takdirde 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştirmeyi planlıyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sunaçoğlu, son rekorunu 23 Nisan Cumartesi günü kırdığını bildirdi.

Mavi Marmara Feribotunu karşıladıklarında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Mısır’dan Gazze’ye yüzme sözü verdiklerini anlatan Sunaçoğlu, bölgedeki çatışmalar nedeniyle gerekli izinlerin alınamadığını, bunu gerçekleştiremeyince Sarıyer’den Üsküdar’a yüzerek geçme denemesi yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Belindeki rahatsızlığa rağmen, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkili hakemleri nezaretinde, 23 Nisan günü, Boğaz’ın bir yakasından öbürüne, 30 kilometrelik mesafeyi, 6 derecelik suda, 2 saat 25 dakikada yüzdüğünü belirten Sunaçoğlu, ”Bu yeni bir rekor olarak tescil edildi. Aslında doğa şartlarına meydan okuyarak maratonu tamamladım” dedi.

Alper Sunaçoğlu yeni hedefinin ise Boğaziçi Köprüsünden atlamak olduğunu açıkladı. Bu denemesi için gerekli izinleri almak üzere görüşmelere başladığını dile getiren Sunaçoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramında Boğaziçi Köprüsü’nden atlayıp, Büyükada’ya kadar yüzmeyi hedeflediğini bildirdi. Sunaçoğlu, köprüden atlamanın tehlikesine dikkati çekerek, bunun için özel bir giysi tasarımı yapıldığını da aktardı.

”Oldukça tehlikeli bu deneme için paraşüt ve dağcı kıyafeti karışımı özel bir giysi tasarlanıyor” diyen Sunaçoğlu, en büyük sıkıntısının kendisine bir sponsor bulamaması olduğunu ifade etti. Sunaçoğlu, bu sıkıntının bir an önce giderilmesi için ilgililerden destek beklediğini dile getirdi.

Rekortmen yüzücü Sunaçoğu, 26 Aralık 2010 tarihinde Mavi Marmara Feribotunu Marmara Denizi Sarayburnu açıklarında, ekip arkadaşlarından Kerem Arda ile karşılayıp, eksi 2 derecelik suda, 5 kilometre boyunca geminin önünde yüzerek, Mavi Marmara’ya sembolik olarak eşlik etmişti.

Ayrıca 4 Eylül 2010 tarihinde Mersin’den Kıbrıs’a 26 saat 15 dakikada kafessiz, hiç durmadan yüzen Sunaçoğlu, bu derecesiyle de yeni bir rekora imza atmıştı. Sunaçoğlu, en son 23 Nisan Cumartesi günü, Sarıyer’den Üsküdar’a 2 saat 25 dakikada yüzerek rekor kırmıştı.

AA

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.