1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Çılgın Proje'yle eksen kayacak
Çılgın Proje'yle eksen kayacak

Çılgın Proje'yle eksen kayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesi, hem yeni yatırımlar için çekim merkezi olacak hem de gayrimenkul sektörünün eksenini batıya doğru kaydırarak açılım sağlayacak

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesi, hem yeni yatırımlar için çekim merkezi olacak hem de gayrimenkul sektörünün eksenini batıya doğru kaydırarak açılım sağlayacak

MÜSİAD İnşaat Komisyonu Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesi ile bugün dış lokasyon olarak gösterilen bölgelerin iki merkez arasında kalacağını ve değerlerinin artacağını söyledi.

Özelllikle Başakşehir, Ispartakule ve Çatalca gibi bölgelerin İstanbul'un arazi stoğu olan bölgeler olduğunu belirten Asmalı, "Buralarda ciddi hareketlenmeler olur diye düşünüyorum. Hem arz hem de talep açısından ilgi artacaktır" dedi.

ÜST SEGMENTTE PROJELER
Başbakanın, Kanal İstanbul ile yeni yerleşim yerleri ve iş imkanlarının yapılacağı mesajı verdiğini aktaran Asmalı, "Ben şunu anladım; bu projede alt segmente hitap eden sosyal konutlardan ziyade az katlı ya da tek katlı, biraz daha üst segmente yönelik. safyiye yeri tarzında bir şeyler yapılacak. Böyle olunca da oraya nitelikli yatırımlar ve talep geleceğiin tahmin ediyorum" dedi.

BÖLGESEL CAZİBE MERKEZİ
İstanbul'un Avrupa'nın ve Körfez sermayesinin gözünü diktiği bir şehir konumunda olduğunu ifade eden Asmalı, her türlü ulaşım altyapısıyla hazırlanan bir bölgenin bir çekim gücü, bir cazibe merkezi olacağını vurguladı. Kanalın uluslararası deniz taşımacılığı açısından önemine dikkat çeken Asmalı, 10 milyar dolarlık bir maliyet biçilen projeden, 8-10 katı bir gelir elde edilebileceğini öne sürdü. İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Asmalı, gerek projenin yapım aşamasındaki tahhütlerle, gerekse de etrafına yapılacak projelerle sektöre yeniden hareketlilik katacağını kaydetti.

Çarkları döndürür işsizliğe çare olur
Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Kanal İstanbul projesinin, 10 binlerce kişiye sağlayacağı istihdamla işsizliğe çare olacağını, inşaat sektörü ile birlikte ekonomiyi canlandıracağını söyledi. Esenyurt bölgesindeki projeleriyle tanınan Özyurt, "İnşaat sektörü 50 alt sektörü harekete geçiren bir alan. Bu nedenle ekonomiye olumlu etkisi çok fazla" dedi.

İstanbul'a değer katar
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Kanal İstanbul'un hayal edilen vizyon proje olduğunu belirterek, "Bugünkü siyasiler de bu hayali gerçekleştirmek için adım atıyor. Bunu takdir etmek gerekir. İstanbul dünya kenti olmanın değerini henüz bulmadı. Yapılacak bu tür projelerle İstanbul çok daha farklı bir noktaya gelecek" dedi.

İnşaat sektörüne nefes aldıracak
Özellikle İstanbul'da gayrimenkul sektörünün doğu-batı ve kuzey-güney ekseninde tıkandığını, merkezde arsa kalmadığını ifade eden MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, sektörün ekseninin batıya doğru kaymasıyla yeni bir açılım sağlanmış olacağını söyledi. Asmalı, "İki yeni şehir projeleriyle birlikte, İstanbul'un merkezindeki depreme dayanıksız bölgelerdeki yapıları dönüşümü açısından fırsat olacak" dedi.

Yılmaz Yıldız / Emlak Dünyası

 

Bu haber toplam 1121 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.