1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Körfez dip taraması için cevap bekleniyor
Körfez dip taraması için cevap bekleniyor

Körfez dip taraması için cevap bekleniyor

DTO İzmir Şubesi, Şubat ayı olağan meclis toplantısına katılan Liman Başkan İsmet Canbaz, Körfez dip taraması çalışmalarına başlayabilmek için İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü'nden görüş yazısı beklediklerini açıkladı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası'nın Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan kurum müdürleri, kendi alanları ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. İzmir Liman Müdürü İsmet Canbaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez dip taraması ile ilgili yaptığı çalışmalara değindi. Körfez'in temizlenmesi için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun 2016 yılında alındığını hatırlatan Canbaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir takım hizmetleri yaptığını belirtti. Canbaz, kendilerinin de 400 bin metre küplük bir tarama yapabilmek için Çevre İl Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini ve müdürlüğün kendilerine bu hizmeti yapabilmeleri için, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü'nden yazı almaları gerektiğini kaydetti.  Buralara gerekli müracaatları yaptıklarını açıklayan Canbaz, “Gelecek cevaplara göre dosyayı oluşturarak tekrar tarama ile ilgili durumu gerçekleştireceğiz" dedi. 

TÜRKİYE TURİZMDEN UMUTLU

Toplantıya katılan İl Kültür Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta ise 2018'de turizmden sektöründen umutlu olduklarını söyledi. Karaçanta, “Yurt dışı rezervasyonlarında yüzde 80 artış var. 2017'yi iyi geçirdik. İzmir'de yüze 14 artış var, bu oran Türkiye genelinde yüzde 28. Turist sayımız Türkiye genelinde 32 milyon oldu. 2018 yılında 2014-2015'leri yakalayacağız. Bu yıl turizm sektörü açısından daha iyi bir yıl geçireceğiz" dedi. İzmir'de 51 mavi bayraklı plajın bulunduğunu belirten Murat Karaçanta,  4 marinanın 3'ünde de yine mavi bayrak olduğunun altını çizerken, deniz turizmine yönelik kitap çalışması hazırladıklarını da söyledi.

“YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ"

DTO Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, 2016 yılında İzmir'de gerçekleşen Türkiye- Yunanistan İşbirliği Konseyi'nde İzmir- Selanik arasında feribot seferlerinin başlatılmasına dair alınan ancak hayata geçmeyen karara dair açıklama yaptı. Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden bir heyetin İzmir'e gelerek seferler hakkında bilgi istediğini söyleyen Öztürk, “Bu iş yılan hikayesine döndü çünkü benden önceki dönemde de çok konuşuldu. Şimdi de çok konuşuluyor ama kimse bir şey yapmıyor. Yapmadık toplantı bırakmadık. Defalarca Yunanistan'a gidildi, oradan buraya insanalar gelindi. Yunanistan ve Türkiye aynı denizi paylaşan iki kardeş ülke. İzmir'den Selanik'e iki yolla gidersiniz. Deniz ve kara yolu ile.  Öyle bir sistem olmalı ki, gemi hem ucuz hem de hızlı olmalı. Çünkü Türkiye'de liman masrafları da çok fazla. Bu tür olumsuzluklardan dolayı bu iş senelerdir bir yere varamadı. Hala bugün gelen arkadaşlar 'İzmir limanı çok pahalı' diyor. Ciddi birileri geldi de 'Ben bu konuda ciddiyim kardeşim, ne yaparız, ne ederiz' diye kim konuştu? Delegasyonlar geliyor, oturuyoruz konuşuyoruz, akşam bir yemek yiyoruz. Çekip gidiyorlar. Hiçbir şey ortaya çıkmıyor. Bir kez daha ayrı bir gurup halinde geldiler. Biz de kendilerine 'Ciddi iseniz konuşalım' dedik ve bıraktık. Farklı bir şey yok. Ama hala İzmir limanının pahalılığından bahsediliyor. Ben de buna karşı çıkıyorum" dedi.

ÖZTÜRK YENİDEN ADAY

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 3 Nisan'da yapılacak oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu  meclis toplantısında duyurdu. Düzgün işler ortaya koymaya çalıştıklarını ve bunu yakında göreceklerini söyleyen Öztürk, “İyi şeyler yapmazsak tekrar seçilemeyiz. İyi şeyler yapmışsak da insanlar vicdanları ile demokratik olarak oylarını verecekler. Biz de hizmete devam edeceğiz. Neredeyse 5 yılı dolduracağız" ifadelerini kullandı. Meclis toplantısının sonunda, deniz turizmine katkılarından dolayı Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Murat Karaçanta, Deniz Turizm Şube Müdürü Berna Doğan ve Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Otelcilik Yüksek Okulu Genel Sekreteri Nevzat Süzen'e plaket verildi. Geçen yılsonunda Alaçatı'da çıkan tekne yangınına başarılı müdahalelerinden dolayı Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman ve Port Alaçatı Marina Müdürü Yaşar Yılmaz da plaketle onurlandırıldı.  

Vira Haber

Bu haber toplam 14456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.