1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Körfez geçiş projesi imzalanacak"
"Körfez geçiş projesi imzalanacak"

"Körfez geçiş projesi imzalanacak"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Körfez köprüsünün de içerisinde yer aldığı 65 milyar dolarlık yatırım yapılacak projenin sözleşme görüşmesinde son noktaya gelindiğini belirtti.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Körfez köprüsünün de içerisinde yer aldığı 65 milyar dolarlık yatırım yapılacak projenin sözleşme görüşmesinde son noktaya gelindiğini belirterek, projenin bugünlerde imzalanacağını, imzanın ardından Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) gönderileceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çeşme yat limanı açılış töreninde yaptığı konuşmada Egeray'ın güney kısmını Ağustos'ta açılacağını ifade ederek, tamamının açılışının ise 29 Ekim'de gerçekleşeceğini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı gerçekleşen projeler hakkında da bilgi veren Yıldırım, 1 Ocak 2004 de başlatılan ÖTV'siz yakıt uygulamasıyla bugüne kadar denizcilere 1 milyar 640 milyon TL tutarında destek verildiğini kaydetti.

IC Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ise yat limanının 7 ayda tamamlanarak hizmete açıldığını dile getirerek, limanın 400 tekne bağlama kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca karada da 100 tekneye hizmet verebilecek uluslararası standartların da bulunduğunu belirten Çeçen, 950 kişiye iş yaratıldığını vurguladı. Yatırım maliyetinin 25 milyon dolar olduğunu kaydeden Çeçen, 23,5 yıllık işletme süresinde 40 milyon TL'lik kiranın devlete geri ödeneceğini dile getirdi.

Açılış sonrasında gazetecilerin sorulanı yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Körfez köprüsünün de içerisinde yer aldığı 65 milyar dolarlık yatırım yapılacak projenin sözleşme görüşmelerinde son noktaya gelindiğini söyledi. Bu sözleşmenin bugünlerde imzalanacağını ifada eden Yıldırım, imzaya müteakip projenin YPK'ya gönderileceğini, YPK'nın da hazırlıklarını tamamladığını dile getirdi. Yıldırım bu yıl bitmeden şantiyeleri kurup çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Bir gazetecinin İzmir Limanı'nın ikiye bölünmesiyle ilgili soru üzerine Yıldırım, İzmir Limanı'nın normal liman ve konteynır olmak üzere ikiye ayrılacağını belirterek bunun maliyetinin de 400 milyon TL olacağını sözlerine ekledi.

Zaman

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.