1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dış krediyle tramvay ve vapurlar alacağız
Dış krediyle tramvay ve vapurlar alacağız

Dış krediyle tramvay ve vapurlar alacağız

Kent içi toplu ulaşımda entegrasyonu daha hızlı, konforlu ve modern araçlarla sürdürmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay ve deniz ulaşımı atağına geçti.

A+A-

Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi ve İzmir Metrosu’nun devreye girmesinden sonra kent içi toplu ulaşımda entegrasyonu daha hızlı, konforlu ve modern araçlarla sürdürmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, tramvay ve deniz ulaşımı atağına geçti.


Araçlar için 350-400 milyon TL kredi kullanılacağı tahmin ediliyor.

Körfez filosunu 10 deniz otobüsü ve iki arabalı vapurla yenileme kararı alındı. Deniz otobüslerinin katamaran cinsi, 450 yolcu kapasiteli olması, 25 dakika süren seferi 15 dakikaya indirmesi planlandı. Bu projeyle kiralık deniz otobüsleri seferden kalkacak. Nostaljik vapurlar ise farklı hatlarda hizmete devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tüm teknik raporlarıyla birlikte krediyle almak istediği deniz otobüsleri için Devlet Planlama Teşkilatı’na başvuru yaptı. Onaydan sonra satın alma ihalesi için dış kredi kullanılacak.

DPT’nin onayı beklenecek
Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Alsancak-Halkapınar, Buca Şirinyer-Tınaztepe Kampusü ve Alaybey-Mavişehir arası üç tramvay hattı proje ihalesini de yaptı. Projeler yıl sonuna kadar hazırlanacak. Hatta kullanılacak tramvay araçları için de DPT’ye başvuru yapılacak. Toplam 28 kilometre uzunluğundaki üç tramvay hattı vagonları da dış krediyle alınacak.

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.