1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Körfez'den 202 ton atık çıktı
Körfez'den 202 ton atık çıktı

Körfez'den 202 ton atık çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmit Körfezi'nde başlattığı çalışma kapsamında 50 bin tonu son bir ayda olmak üzere 3 yılda 202 ton sıvı ve katı atık toplandı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'nın İzmit Körfezi'ni temiz tutmak amacıyla yaptığı çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

İzmit Körfezi'nin 30 yıl aradan sonra yeniden yüzülebilecek duruma getirildiği vurgulanan açıklamada, son 3 yılda İzmit Körfezi'nde 202 ton katı ve sıvı atık toplandığı bildirildi.

Söz konusu çalışmaların "Başaran-1" ve "Çevrem" adlı deniz araçlarıyla yapıldığı kaydedilen açıklamada, "2007 yılında 20 ton, 2008 yılında 28 ton, 2009 yılında 64 ton katı atık deniz yüzeyinden toplanarak bertaraf edilmesi sağladı. Bu sene ise yaklaşık 90 ton sıvı ve katı atık toplandı. Böylece kirliliğin önüne geçildi ve sudaki oksijen miktarı artırılarak denizdeki canlıların sayısının artmasına fayda sağlandı" bilgisine yer verildi.

Kocaeli'de son bir aydır aralıklarla etkili olan aşırı yağışlar ile şiddetli rüzgarın deniz kirliliğinin artmasına neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle dereler vasıtası ile İzmit Körfezi'ne taşınan katı atık miktarı artması bu tarihten itibaren deniz yüzeyinden toplanan atık miktarını da artırdı. Büyükşehir Belediyesi deniz süpürgeleri bu ay yaklaşık 50 ton atık toplayarak olumsuzlukların önüne geçti.

'Oil Skimmer' adı verilen cihazla da denizdeki canlıların yaşamını etkileyen petrol ve petrol türü maddelerin emilmesini sağlıyor. Saatte 20 metre küp kapasite ile petrol türü maddeleri deniz yüzeyinden alan Oil Skimmer ile sudaki oksijen miktarının artmasını sağlayarak Körfez'in yaşanabilirliğini artırılıyor."

cnntürk

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.